Halvagdalt recept
A Halvagdalt hozzávalói:60 dkg halfilé
1 kisebb vöröshagyma
2 tojás
6-7 ek. prézli
1 kk. pirospaprika
1 cs. petrezselyem zöld
2 ek. olaj
ízlés szerint só, bors
olaj a sütéshez
A Halvagdalt elkészítési módja:
A hal bőrét lehúzzuk, kiszálkázzuk (ha még találunk benne), majd apró lyukú húsdarálón ledaráljuk.Ha apróbbra akarjuk 2-3-szor is darálhatjuk. A megtisztított hagymát, a petrezselymet szintén apróra daráljuk.A tojásokkal meg 2-3 evőkanál prézlivel, a sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. Féltenyérnyi pogácsákat formálunkbelőle, prézlibe forgatjuk, majd bő olajban kisütjük.
Mi a legjobban sült krumplival és tartármártással szeretjük.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: kattyus, 2009. febr. 8. 18:39
A halvagdalt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.