Hallott valaki az SVT-ről? (Spirituális Válasz Terápia) (beszélgetés)
Az SVT jó, de nem mindig elég. Sokmindent lehet tisztítani, de szükség szerint mást is kell használni.
Vannak olyan SVT szakkifejezések (nem a könyvben), amelyeket nehéz megérteni, úgyhogy türelem kell hozzá.
A nemzetközi (amerikai) SVT-alapítvány néhány tagjának voltak érdekes húzásai. Volt egy magyar tagja az amerikai vezetőségnek de, ahogy hallottam, kiderült, hogy gazdaságilag és etikailag is megbízhatatlanná vált.
Persze azóta talán némileg változhatott a helyzet.
De a módszer jó, használjátok bátran.
Az előző hozzászólásomhoz még két kiegészítő:
1, eset amit leírtamhoz: most már a tudatos tudatomon múlik lefogyok-e vagy sem, mert a tudatalattiban nem fut akadályozó vagy ellenkezőjét sugalló "program/dolog", ami korábban mindig "betett" nekem.
Bármilyen módszer ami segít abban, hogy a tudatalatti és a tudatos tudat pozitív összhangba kerüljön jó... akár legyen az sima meditáció... DE Önismeret elengedhetetlen!!!
Az SVT, azért "rossz" mert eléggé költséges és akkor működik jól ha megfelelő kérdéseket teszed fel. A megfelelő kérdések feltevéséhez pedig kellő önismeret szükséges (hogy tudd kb. hol keresendő a probléma). Javaslatom, hogy előtte gondold át, fogalmazd meg a témáddal-problémáddal kapcsolatos összes lehetséges kérdésedet, járd körbe alaposan a témát és esetlegesen vidd magaddal a papírt, amire leírtad ezeket. A kezelés alatt(vagy utána) valamennyire próbáld legyezni, hogy mire mi volt a válasz, hogy utána ha visszatérő gond elgondolkodva tovább nyomozz magadban, hogy vajon hol lehet az elakadás, mit kell rendbe rakni ahhoz, hogy tényleg rendben jöjjön az adott terület.
Példák (tapasztalataim):
1, A léleknek meglesz a választási lehetősége: évekkel ezelőtt a diétám során lefogytam vagy 12kg-ot, de túlzásba vittem és volt, hogy nagyon-nagyon keveset ettem, éheztettem magam. Ez azt eredményezte, hogy egyrészt jojo effektusként felszaladtak újra a kilók, de ami a problémásabb volt, hogy mindig amikor elhatároztam, hogy akár 1kiflivel kevesebbet eszek naponta a lelkem elkezdett tiltakozni és olyan érzést keltett bennem mintha éheznék, megakadályozott benne pedig csak tényleg egy kiflivel kevesebbről volt szó. SVT-vel sikerült kitisztíttatni és most már a lelkemnek meglett a szabadsága abban, hogy döntsön, hogy enélkül az akadály nélkül le akar-e fogyni vagy sem... a többi már tényleg rajtam áll.
2, Nekem korábban zsibongott a fejem állandóan. Olyan érzés volt, mintha egy leterhelt számítógép futna a fejemben sok felesleges programmal, amiknek a futását képtelen voltam leállítani és ezért agyilag mindig leterhelt voltam. Ezt pl. sehogy sem sikerült pihenéssel, meditációval megoldanom, de a módszerrel sikerült. Ennél is fontos volt megfogalmazni, hogy ez problémám és ezen szeretnék változtatni.
Érdemes mindenképpen elolvasni a témával kapcsolatosan megjelent korábbi könyvet. Megszerezhető most már csak antikváriumokban, interneten keresgélés után, hogy legalább értsd a módszert és könnyebben legyen megérteni pláne ha egy adott téma eléggé nehezen akar rendbe jönni.
Ami nekem nagyon fontos volt megtudni a módszer kapcsán a lélekről, hogy ha a tudatalattiban a tudatos tudathoz képest az ellenkezője "fut" akkor a tudatalattis fog érvényesülni. Pl.: tudatos tudat: boldog párkapcsolatra vágyom, tudatalatti: szenvedni akarok bmi miatt is.
Van-e valakinek van KONKRÉT tapasztalata az svt-ről? Tudom, sokan utána néznek ennek-annak, ajánlgatnak tanfolyamokat könyveket...bla-bla-bla.
Terápia után volt-e van-e tapasztalata valakinek? Természetesen csak annyit/olyat kérnék, amennyi egy idegennel megosztható.
köszi szépen előre is.
Ha kis késéssel is,itt a szerző neve:
Robert E.Detzler
Írjál légyszi erről ha tusz még valamit és hol van megbízható ember aki segít ebben és ez hogy működik?
Érdekel,mert fél éve autóbaleset történt a családomban és meg szeretném fejteni az okát /nem tudom feldolgozni bár vannak elméleteim/ és a párom elvesztésébe sem tudok belenyugodni,tudni szeretném találkoztunk-e már,milyen kapcsolat volt köztünk,mert akkor reménykedhetek hogy esetleg a következő életünkben is eggyütt leszünk.
Jahh!Most leesett a tantusz,hogy mi is az SVT.
Erről nagyon jó könyveim vannak,pl:Dr Michael Newton LELKUNK UTJA mindhárom rész,vagy:BETTY J. EADIE átölel a fény,ajánlom mindenkinek!
DEEPAK CHOPRA élet a halál után,ez amit most olvasok,ez is nagyon ott van!
Valaki elment egy svt-re, és kiderült, hogy a jelenlegi férje régebben a nagymamája volt, aki szerette ugyan, de mindent ráerőltetett, szigorú, vallásos nevelésben részesítette, és az illető emiatt később (mivel nem tudta a saját életét élni) öngyilkos lett.
Az ok, amiért az illető elment az svt-re, éppen az volt, hogy a férje nem hagyja, hogy azt csinálja amit szeretne, mindenben befolyásolja, mindig meg akarja mondani neki, hogy mit tegyen.
A terápia előtt nem mondta meg, hogy ez a gondja.
Szerintem félelmetesen érdekes.
A jelenlegi férj (lelke) pont úgy viselkedik, mint az egykori nagymama.
További ajánlott fórumok:
- Akik csalódtak Istenben, Sátánba, Angyalokban, Démonokban, ezotériában, spiritualizmusban, stb...
- Hogyan léphetnék a spiritualitás útjára?
- A mindennapok materiális szemlélete szerinted kizárja a spiritualitást?
- Hogyan hozzuk felszínre a bennünk lévő rejtett spiritualitást?
- Szenzomotoros terápia hallott már róla valaki?
- MORA terápiáról hallott valaki, esetleg gyógyult vele?