Szenzomotoros terápia hallott már róla valaki? (tudásbázis)
szerintem valamelyik közeli magyar nagyváros nevelési tanácsadójában érdeklődj!
Ausztriában nincs ilyen??
Mintha az én kislányomról írtál volna...egy az egyben ugyanaz.Csak nálunk nem tudják,hogy oxigénhiány vagy a magas bilirubin szint okozta-e az elmaradást.Nálunk is sokat javult a mozgása és a ritmusérzéke is,de a figyelme nagyon ingadozó.Ott nem érzem,hogy javulna.Nektek mindig ugyanazt a tornát kell csinálnotok,vagy minden hónapban újat írnak?
Egyébként nagyon fura,de már a reggeli bukfencnél tudom,hogy milyen lesz az egész napunk.
Sziasztok!
Segítséget kérnék labda ügyben. Jelenleg 85cm a labdánk, de a kis hapsimat nem igazán lehet rendesen négykézlábra állítani ezen. Eddig a neten 10e körülieket találtam 105cm-ben. Tudtok esetleg ennél olcsóbbat?
Köszönöm.
A gördeszkánk, mászó hengerünk, lepedőnk megvan, csak a labda fogott ki rajtam.
Mi epi miatt nem foroghatunk és plédben sem lehet görgetni.
Nekem a férjem csináld gördeszkát :-). Egy bútorlap, négy görgő alácsavarozva. A korai fejlesztős hölgy mondta, hogy így is lehet csinálni. Ez jóval nagyobb mint a gördeszka, kényelmesebb a gyereknek, meg az ide-oda lökdösésnél is könnyebb volt nekünk. Nekünk forgószékkel kellett sokat forgatni - az már eleve volt itthon. Nekünk még kellett egy pléd is, amibe görgettük, hintáztattuk stb.
Nálunk eleve két emberesre írták a feladatot + gyerek :-)).
Mi is az iskola miatt hajtunk ezerrel :)
Nektek is minden jót, sok javulást és kitartást!
nagyon köszönöm:-)mi szeptembertől kezdjük majd remélem nálunk is jelentős javulást fog hozni és mire iskolába kerül már sokkal könnyebben veszi majd az akadályokat...
Minden jót nektek!
Üdv,Krisztina
Persze.
Sajnos szüléskor oxigénhiányos volt.
Figyelemzavaros, mozgásban és beszédben is lemaradt a kortársaitól, egyensúlyproblémák is vannak. 1,5 éve járunk logopédushoz, több, mint fél éve tornázik, abból 3 hónapja TMST + HRG gyógyúszás heti 2x.
A beszéde sokat fejlődött, de azt inkább a logopédus és az eltelt idő javára írom.
Mióta TSMT-zünk, a figyelme és a mozgása sokat javult, nagyon jót tesz a sok számolás, mondókázás is. Több mindenre kell egyszerre figyelni, ebben látok fejlődést az elejéhez képest, jobban oda tud koncentrálni, kevésbé vonják el külső tényezők.
Köszönöm:-)
Megkérdezhetem nektek miért kell és látsz javulást vagy változást?Köszi
Igen, itthon, neked kell dolgoznod a gyerekkel.
Előírt mennyiségben hetente, nekünk úgy van hogy 2 hétig heti 4, aztán 2 hétig heti 5, aztán 2 hétig heti 6, majd 2 hétig heti 3 torna van előírva.
A második tréning közepén vagyunk és nagyon jót tesz, úgy érzem.
Néha viszont nagyon kemény dolog rávenni magatokat! Készülj fel rá lelkileg. 3,5 évessel meg még nehezebb lehet, mint nekünk az 5 évessel.
Szia!
Mi is TMST-zünk.
Sajnos tényleg sok eszköz kell hozzá.
gördeszka = bármelyik nagyáruházban, nem kell márkás, az olcsó is jó
105 cm labda = mi a gyógytornásztól vettük, de neten is érdemes megnézni, lehet, hogy ott olcsóbb
függesztett hinta = nekünk nem kellett eddig
ikea tojás = megvettük, de szerintem a forgós szék jobb volt, amikor gyorsan kell 40x forgatni benne a gyereket, akkor mindig kibillen az alja
nekünk még billenő deszka és trambulin kellett eddig a gyakorlatokhoz
mint gördeszka,nagy 105cm labda és függesztett hinta,vagy ikea tojás...
Kérdésem hol lehetne ezeket beszerezni pontosan milyet keressünk és szerinted még szükségünk lesz valamire?
Tényleg olyan pozítiv változást lehet elérni vele?
További ajánlott fórumok:
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást nyáron mikor kapjuk? Hallott már valaki róla mikor hordja a postás?
- Acai Berry Thin - ki hallott róla, ismeri?
- Új abortuszvita kibontakozóban... Hallottál róla?
- A föld nemsokára belemegy a null síkba. Hallottál róla?
- Hallott valaki az SVT-ről? (Spirituális Válasz Terápia)
- MORA terápiáról hallott valaki, esetleg gyógyult vele?