Halfilé dinnyemártással recept
A Halfilé dinnyemártással hozzávalói:50 dkg halfilé
60 dkg sárgadinnye
2 dl tejszín
1 db zöld citrom
1 dl olaj
1 dl fehérbor
1 evőkanál méz
5 dkg vaj
só
A körethez:
20 dkg kevert vadrizs
30 dkg szárzeller
A Halfilé dinnyemártással elkészítési módja:
A sárgadinnyét magozzuk ki, távolítsuk el a héját. 1/3 részét vágjuk össze, mézzel, pici sóval, fehérborral és citromlével lassú tűzön főzzük. Amikor megfőtt (8-10 perc), tegyük bele a tejszínt, forraljuk össze, majd passzírozzuk át. Az áttört mártásba tegyük bele a citrom reszelt héját és a visszamaradt, darabokra vágott dinnyét. Ismét forraljuk össze. A halszeleteket sózzuk, 10 percen át pihentessük, majd forró olajon kíméletesen süssük meg. A rizst pároljuk meg. A szárzellert tisztítsuk meg, vágjuk csíkokra, és forró, sós vízben főzzük 5-6 percig. Amikor még roppanós, szűrjük le, és olvasztott vajon forgassuk át. Tálalásnál a rizs mellé helyezzük a zöldséget és a halszeletet, és a dinnyemártással kínáljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. aug. 26. 20:01
A halfilé dinnyemártással elkészítési módja és hozzávalói.