Halas búzagombóc citrommártásban recept
A Halas búzagombóc citrommártásban hozzávalói:1 doboz makrélafilé-konzerv
10 dkg búzapehely
3-4 evõkanál korpás liszt
2 tojás
1 kis fej vöröshagyma
2 dl tejföl
4 dl tej
2 dkg margarin
1 citrom leve és reszelt héja
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
1 mokkáskanál törött fehér bors.
A Halas búzagombóc citrommártásban elkészítési módja:
Az összetört halat levével együtt összekeverem a felvert tojással, a búzapehellyel, a nagyon finomra vágott hagymával, sóval, borssal, citromhéjjal. 10 percnyi pihentetés után annyi korpás lisztet keverek hozzá, hogy formázható masszát kapjak. Pár percre ismét félreteszem. Közben a mártáshoz a margarint habzásig hevítem 2 evõkanál liszttel, majd a forró tejet ráöntöm, és folytonos kevergetés közepette sûrûre fõzöm. Megfûszerezem sóval, borssal, citromlével, citromhéjjal, és kevés cukrot is beleszórok. A mártást beleöntöm egy tûzálló tálba. A halas masszából diónyi gombócokat formázok, és beleteszem a tálba, szorosan egymás mellé (de nem egymásra). A tálat befedem, és az elõmelegített, forró sütõbe tolom. Közepes lángon 25 percig párolom, végül a tál tetejét levéve, kissé megpirítom. Párolt rizs a hozzá való köret.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 27. 18:03
A halas búzagombóc citrommártásban elkészítési módja és hozzávalói.