"Hajó - hanemjó" (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: "Hajó - hanemjó"
Szia,
késői válaszod is fellelkesített, nagyon szépen köszönöm a receptet, igazából lenne jó pár ami érdekelne, kár hogy idő híján nem tudsz egy receptes naplót írni, pedig de jó lenne! Még akkor is ha csak havonta egy receptre futná az idődből. A képek a naplódban mindig nyálcsorgást idéznek elő nálam...
Hmmm, dinnye...hogy lehet nem szeretni??!
Szia,
júúúúúúúj de ciki, hogy egy hónap elteltével válaszolok, de ez most így jött ki. Ha még aktuális, akkor íme a recept:
A sárgadinnye lehet tetszés szerinti fajta, de barázdált héjú, narancssárga húsú, erős illatúból lesz a legfinomabb. Ahhoz nem is kell sok cukor, mindössze dinnyénként úgy két evőkanál.
A dinnyét úgy kockacukor méretűre darabokra szeled, elkevered ízlés szerinti mennyiségű cukorral, és lefedve két órát állni hagyod. Aztán lapos lábosban lassú tűzön, néha kevergetve puhára szétfőzöd. Ha besűrűsödött, botmixerrel pürésíted a benne maradt nagyobb darabokat. Mire kihűl, meg is kocsonyásodik annyira, amennyire egy lekvárnak kell. Nem tudom, mennyire lehet hagyományos módon, kamrában eltartani, mert ezt csak egy-egy reggeli specialitásnak adtuk ki a betegeknek, nem őrizgettük hetekig. De gondolom egy kis tartósítóval kibírja egy ideig.
Még egyszer lehajtott fejű, szégyenkező bocsánatkérés a kései válaszért, és jó lekvárfőzögetést. És ha sárgadinnye kell, parancsolj! Teli a hűtő mind a három típussal, a mostani betegek nem szeretik, már nem tudunk mit kezdeni vele (drága édesanyámmal haza is cipeltettem vagy négyet, vigye csak innen minél hamarabb!!!)
Kedves Setna!
Kérlek szépen, ha ráérsz akkor kukkants bele a Sosem írtam... c. naplómba (1191-1195 sz. bejegyzés) és kérlek, mondj róla véleményt:))
Köszönöm a nagyszerű receptet a székely legénykéidnek és természetesen Neked :))))
Remélem meg volt a napsütés :)) Küldtem Neked :))
Ja én meleg szélre gondoltam ám :))
Szalonna torta:
Babtorta alapot megtölteni jó kis szilvalekvárral. Bevonni keserű csokoládéval. A tetejére díszítésnek sült kakastarély és sült hagymakarikák, néhány piros színű erőspaprika. Díszítésnek cukrozatlan tejszínhab.
Na? Milyen ötletem van? Szerintem szuper lehet!
a Sanyit meg üdvözli a Kriszti....:)
egy hajón kezdtek....
lassan mámeg mindenkit ismerek...;)
szalonnatorta? nyami-nyami....:DD
szijjjjja Setna!!!!
zsíros vendégeket...;)
sokat!
rengeteget.....;)
tényleg szeretnéd? jól gondold meg....:DDD
habár harcedzett vagy te is....;)
Óóóóó, a pisztráng :)))))))
Nagyon-nagyon szeretem, Én ugyan nem egy osztrák tóparton eszem, de felmegyek érte Szilvásváradra egy évben legalább kétszer (mi az a 3-400 km. egy jó pisztrángért) :D
Jó, hogy mondod a szilvát, amíg még van friss ki kéne próbálnom azzal is:)
dzsízösz krájszt? csak nem Dana kisasszonnyal?....:DDD
nyeheheheeee....:)
alig várom hogy ott legyek...;)
További ajánlott fórumok:
- "aj" kell minden szóba /pl-baj, hajlat, , hajó stb./
- Elmennétek hajóra dolgozni? Csak wellness munkák. Tapasztalatok is érdekelnek
- Bolondok hajóján
- Hogy hívják a Grant kapitány című filmben a Duncan hajó jóképű, szőke kapitányát?
- Milyen végzettséggel lehet hajón dolgozni?
- "Hajó - hanemjó 2" avagy időutazók léteznek