Hagymás tofurántotta recept




vöröshagyma
tofu
kurkuma, só, pirospaprika
(olaj)
A Hagymás tofurántotta elkészítési módja:
4 személyre: 40-50 dkg Tofut kockákra vágunk, majd krumplitörővel vagy villával enyhén pépesítjük (nem baj, ha több-kevesebb kocka valamelyest megússza a pépesítést!). Ízlés szerint 3 vagy 4 fej vöröshagymát felaprítunk és kevés vizen megpárolunk-dinsztelünk (olaj helyett vizen is jól átpuhul a hagyma, legfeljebb nem lesz olyan barnás, de ugyanolyan finom.) Az így megpuhult hagymához hozzáadjuk a megtört tufut és egy kevés vizet, hogy oda ne égjen. A szín és az íz kedvéért enyhén megszórjuk kurkumával és esetleg pici pirospaprika őrleménnyel. Időnként kevergetjük és kb. 10-15 percig tűzön hagyjuk az ízvilágában tojásrántottára emlékeztető ételt.
A feldarabolt tofu hozzáadásakor a hozzávalókat ízlés szerint kiegészíthetjük szárított paradicsommal, kapribogyóval, gombával, gabonakolbásszal, stb. Zöldborsóval is kiváló.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: d606bc0fd7, 2008. febr. 27. 12:32
A hagymás tofurántotta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.