Habos szilvaleves recept
A Habos szilvaleves hozzávalói:70 dkg szilva
kevés friss gyömbér
1 citrom
cukor ízlés szerint
fahéj
1 evőkanál étkezési keményítő
1 dl száraz vörösbor
1,5 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
A Habos szilvaleves elkészítési módja:
A félbevágott, kimagozott szilvát feltesszük főni, gyömbérrel, citromlével, cukorral, fahéjjal ízesítjük. Beleöntjük a bort, a vízzel elkevert keményítőt és felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, az őrölt fahéjat. Tálaláskor galuskaként tesszük a levesre.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. júl. 21. 19:37
A habos szilvaleves elkészítési módja és hozzávalói.