Ha valakinak nincs havi vérzése egy éve és hormon gyógyszerektől se alakult ki, akkor nagyobb a bajjal áll szemben? (tudásbázis kérdés)
"Igaz, hogy a túlzott fogyókúra teljesen megszüntetheti a menstruációt?
Ez így igaz. A szabályos menstruáció nagyban függ az egészséges testsúly meglététől. "
Találtam egy fiatalabbaknak szóló kalkulátort is
Értékelés
Testtömegindex: 17.3
Percentilis: 3-10 között
A percentilis alapján a gyerek sovány. Amennyiben a szülők szintén soványak, akkor ennek valószínűleg genetikai okai vannak. Ügyeljen rá, hogy a gyermek megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékot fogyasszon!
170 cm 50 kiló nő 19-24 év( nem lehetett fiatalabb korosztályt választani)
testtömegindex 17,3
Kedves Hölgyem!
Az Ön testtömeg-indexe alacsonyabb a normálisnál. Ha ez csak kisebb mértékű, talán még előnyösnek is látszik, hiszen a karcsúság sok férfi szemében vonzó. A modellek képviselte, szinte kóros soványság azonban nem egészséges, az ő testtömeg-indexük legtöbbször jóval 18 alatt van, amely már középtávon is egészségügyi kockázatot jelent!
Nyilván Ön is tudja ezt magáról, netán ismerősei is felhívták a figyelmét arra, hogy érdemes lenne pár kilogrammot magára szednie. Természetesen elképzelhető, hogy génjeinek, csontozatának köszönhetően Ön alapvetően ilyen alkat, de érdemes tudnia, hogy a táplálkozással összefüggésbe hozható betegségek kockázata az Ön esetében nem alacsonyabb, sőt magasabb, mint a normál testtömeg-indexű embereké.
A túlzott soványságot táplálkozási zavarok, anorexia nervosa, étvágycsökkenés is okozhatja, ezen esetekben mindenképpen forduljon szakorvoshoz. Amennyiben az elmúlt fél éven belül hirtelen súlycsökkenésen esett át, keresse fel háziorvosát!
Ha csak kevéssel van a normál testtömeg-index alatt, nem is érdemes különösebb figyelmet fordítania rá - a női hormonális változások miatt néhány éven belül valószínűleg a normál tartományba kerül át. Azonban jelentősebb fokú soványság esetén gondoljon a súlynövelésre: a nők érzékeny hormonális ciklusát megzavarhatja a kelleténél alacsonyabb testsúly. Ez akár a fogamzóképesség zavarához is vezethet. A hatékony, nem zsírpárnákat növesztő hízás alapja a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozás mellett a nem megterhelő, de rendszeres mozgás, például aerobic, kerékpározás vagy az úszás.
Na jó, de akkor is túlzás ilyen idős korban fogyózni... ne csodálkozz, ha nem jön meg a havid, teljesen felborítottad a belső rendedet, ami még ki sem alakult... Én mindig nagyon sovány voltam, és nagyon későn 16 éves koromban jött meg először. Aztán 5 meg 3 hónapokra rá... ráadásul eltartott 2 hétig is... Pedig én nem fogyóztam :-(
Egyél rendesen, aztán majd rendbe jössz.
További ajánlott fórumok:
- Mindent a Sotret gyógyszerről!
- Ismeritek a Roaccutan gyógyszert? Mik a tapasztalatok?
- Milyen étrendkiegészítőt / gyógyszert tanácsolnátok jódhiányból kialakult pajzsmirigy alulműködésre?
- Étel vagy gyógyszerallergia miatt kialakult tüneteket mivel lehet gyógyítani vagy enyhiteni? Akinek van hasonló tapasztalata ossza meg.
- Ha nyaralás miatt szeretném egy héttel korábbra "tenni" a havi vérzésem, akkor tarthatom hamarabb a 7 napos gyógyszermegvonást?
- Szoptatok, szopis gyógyszert szedek, nem jön meg a vérzésem. De akkor honnan tudjam, hogy nem vagyok/leszek terhes?