Ha valaki ezt meg meri sütni vagy ismeri jelentkezzen! (beszélgetés)
Persze!
Én gyakran szoktam csinálni.
Mialatt mosok és takarítok össze szoktam dobni.
(persze az oroszkrém torta mellett - ha már rendetlenséget csinálok a konyhában, egyszer élünk!)
szia!
Én még nem próbáltam ki,de ahogy írjátok:ehető és a legtöbb embernek bejön,szóval egy próbát megér!
Nem olvasgattam vissza- bocs
ÓHH már sokszor sütöttem! lényeg, hogy lemenjen a "lötyis" rész a tepsi aljára is.Kicsit rá szoktam segíteni, megszurkálom kötőtűvel )))
Nagyon gyors és finom!
Süssétek bátran.
Jaj-megtennéd,hogy leírod?
Köszi előre is.:))
A bögrés sütimet pici sütőpor-szódabikarbónával csináltam.
És nem éreztem a sütőpor izét, ahogy valaki már írta lejjebb. Volt hogy én is éreztem.
Van egy "tuti" csokis muffin receptem, ami nekünk nagyon bevált. Ha kell, leírom azt is.Gyerekeim mindig azt kérik, hogy olyat süssek. :)
"Csokis meglepetés muffin" a neve.
Rendben-úgyis készülök a közelgő névnapokra muffint sütni.
Kipróbálom szódabikarbónával.
Bögrésnek ismerem az elején leírtakat. " Csak keverni kell "
Az is egyszerű és hamar megsül. Ja túró nélkül és a vaj a tésztába!!
A cukor-vannilia cukor tojást vajat elkeverem. Lisztet szárazon elkeverem a sütőporral. Jól feloldodott a cukor tojás és a vaj hozzákeverem lassan a lisztet. Amennyi tej kell hogy ne legyen túl kemény és folyékony se. A habverőm amelyik sűrüséget elbírja, nekem ez a mércém :). Lehet bele keverni kakaóport, darált diót, és persze mazsola is jóóó. Zsírozott, vagy vajjal kikent tepsibe kis liszttel beszórni abba sütni. A szokásos 10-15 percig nem megnézni a sütőt. :)utána is csak 10 perc kell kb, tűpróba.
ez a süti a hamis rétes:))))))))
bármit bele lehet tenni túró helyett én cseresznyével is csináltam
és tényleg jó
Nem emlékszem.
Azonnal megérzem a sütőpor ízét a sütiben-és nem szeretem.
Már próbáltam mokkáskanálnyit beletenni-de annak is mellékíze lett.
Sajnos nekem nem sikerülnek.:((
A muffint is azért nem csinálom-mert mikor legútóbb készítettem-kidobtam egy egész tepsivel-olyan keserű lett.
Biztos én rontok el valamit-pedig nem vagyok kezdő sütögető.:D))
Sziasztok!
De érdekes, végigolvastam a hozzászólásokat, és mindenki más néven ismeri ezt a sütit:) Én olasz rétesként ismerem, számtalanszor megcsináltam már, amikor gyors édességre vágytunk, és sosem lett rossz:) Én is szoktam a túróra tenni vagy citromhéjat, vagy valamilyen gyümit. Múltkor vettem gyümölcsmixet, és azt tettem rá, isteni lett! De friss gyümölccsel is fini.
Szia!
Én rendszeresen sütöm ezt a sütit,ismertebb nevén lusta asszony rétesének hívják.Én még megbolondítom,egy kis meggyel és fahéjjal,eddig bárki evett belőle,mindenki kérte a receptet.Van olyan barátnőm akinek hetente 3Xkell megcsinálnia,mert a férje követeli tőle.
Nem tudom, emlékszik-e rá még valaki, régesrégen volt a sütőporból szimpla adag, és dupla.
A mostani zacskók a régi duplányit tartalmazzák, ez csak szubjektív megérzés.
40 deka liszthez-1 egész csomag sütőpor?????
Hát,jó étvágyat hozzá.
Meg nem enném-az biztos:DDDD))))
A férjem már abból sem eszik,amiben 1 kanál sütőport teszek-érezni az ízét.
Na de 1 tasak???????
Hintett rétes:
Hozzávalók:
30 dkg liszt,
25 dkg cukor,
fél csomag sütőpor,
fél liter tej,
4 tojás,
fél kg túró,
15 dkg margarin.
Elkészítés:
a lisztet,a cukrot és a sütőport összekeverjük, majd kettévesszük. Egy közepes nagyságú tepsit kimargarinozunk, majd egyenletesen beleszórjuk a cukros lisztet, majd rá a túrót. Erre rászórjuk a cukros liszt másik felét. Az egész tojásokat jól elkeverjük a tejjel, s ráöntjük a tészta tetejére. a maradék margarint felolvasztjuk, és szintén rácsurgatjuk.
Nagyon finom!Én,ha minden egyben van,akkor át szoktam kanállal lazás keverni,hogy egyenletesen beszivódjon a tej,így nem marad,ha kész lisztes részek.
További ajánlott fórumok:
- Aki ismeri a strongmind2-t segítene, nem enged be az oldal, miért?
- Ki ismeri Dr. Szabó István nőgyógyászt a II. női Klinikán?
- Ikrek férfi, ismeri valaki?tulajdonságai?
- Ki ismeri Tatarek Rezső edzéseit?
- Ki ismeri a Weight Watchers "diétát"? Tapasztalatok?
- Aki ismeri a bugaci káposztasaláta receptjét kérem jelentkezzen.