Ha nyernétek 40 ezer forintot, mire költenétek? (beszélgetés)
Akkor maradnék az ételnél.
Az ajándékkártyákkal, utalványokkal az a gond, hogy vissza nem adnak belőle, ha többért veszel rá kell fizetned.
Én pár éve kaptam egy Ikea utalványt. Soha többet.
Az en myeremenyem, ennyi sem volt, csak 35 £. Amikor az apam meglatogatott, feladtuk lotton azokat a szamokat, ami a szerencsesutimben volt (az elmeny igy megmarad). 15-ot elhasznaltam, a tobbi meg a tarcamban van, mert kp-t szinte soha nem vesznek fel, pedig neha jol jon.
Eszembe sem jutott, hogy egeti a zsebem, el kell kolteni.
En attol fuggoen dontenek, mire van szuksegem. Ha nem kell semmi "extra" maradnek a kajanal. Az a plusz penz ott marad a szamlaim, es arra, es akkor koltom el, amikor akarom.
Élelmiszert semmiképp se vennék. Azt akkor is meg kell venni, ha nincs jutalom. Egyébként a 40 ezer nem olyan sok pénz. Én valami olyat vennék, amit egyébként nem biztos, de mivel váratlanul kaptam 40 ezret, vennék esetleg valami ékszert, egy olyan ruhafélét, amit különben nem vettem volna, de szükségem van rá, vagy egy szép táskát.
Ha élelemre költeném, belefolyna a napi kiadásokba, de ha valami tárgyat, aminek örülnék, akkor ha ránézek, mindig az jutna eszembe, hogy ez egy külön pénzből van, a munkámért jutalom.
40 ezret? Szinte semmire nem elég.
Na jó, talán egy táskát vennék.
Vegyél egy ékszert, az maradandó.
Kisebb háztartásigép, kisebb festmény. Akármit is veszel, gyorsan tedd, mert egyre emelkednek az árak, a Ft. meg romlik.
Élelmiszer tisztítószer esetleg csekk.
😁
Akkor én is étel, és mielőbb tartós élelmiszert, vagy a fagyóba húst, zöldséget, mert az árak szinte naponként kúsznak felfelé.
Ha étel, minél előbb beváltod, annál többet kapsz érte.
Ami még szempont hogy melyik üzletbe szól az utalvány? Ételnél pl van-e a közeledben olyan üzlet ahol levásárolhatod?
Vagy ha ruhát választanál nem csak a közelség számít, hanem az sem mimdegy, hogy milyen árkategóriájú, pl van ahol 40ezerért max egy egyberuhát kapsz, van ahol ebből már kijön egy nadrág+felső+kiegészítő.
Nagyvezírünk bejelentette, hogy okt. 1-jével felold minden ársapkát. Majd akkor kiderül, hogy az égbe milyen magasan szállnak az árak... inkább megtartanám.
De ha azért vagy tanácstalan, mert valóban sokféle helye lenne, és nem tudsz dönteni, hát sorold fel, mi mindenre lenne szükséged, segítünk egy rangsort kialakítani.
Mert az is igaz, hogy amit ma még meg tudnál venni x összegért, okt. 1. után lehet hogy 3 x lesz az ára.
Biztos nem költeném el azonnal. Jól meggondolnám ebben a gazdasági helyzetben.
Nem tudjuk, hány éves vagy, egyedül élsz-e, mire van szükséged... ?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan osztanál be 35ezer Forintot egy hónapra, 3 főre, kajára?
- Ha lenne egymilliárd forintotok mire költenétek el?
- Mibe fektetnél 15-20 évre 8-900 ezer forintot?
- Többszázezer forintot találtam az egyik fiókban. Nyilván...
- Sajnálok a munkahelyi menzás kajára majd' kétezer forintot...
- Beletettem egy képzésbe 600ezer forintot, de menet közben elment tőle a kedvem!?