Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mit gondoljak az Anyámról? fórum

Mit gondoljak az Anyámról? (beszélgetés)

21. Channa* (válaszként erre: 19. - Fórumnyitó (anonim))
ma 18:53

Egy percig sem csodálkozok azon, hogy anyukád olyan, amilyen. Te is olyan vagy, hogy lehetne más ő?

A mintát hoztad és viszed magaddal, majd figyelj a gyerekednél, hogy te más legyél vele, mint amit hoztál!

Egyébként, nincs makulátlan életem, csak nem itt picsogok, ha gondom van, hanem megoldom;)

ma 18:51
Meg ha nem jött volna át viccesen írtam ezt, gondolom ebben minden benne van! Nem vagyok jó passzban mert az első házasságomból a Fiaim Mamája ma meghalt! Szép hétvégét neked!
ma 18:32
Jaj Istenem! Nem azért írtam ezt mert megoldódott csak leírtam egy példát! Kívánom,hogy soha ne tudd meg milyen ez! Fel nem foghatom mire jó nektek az állandó bántó hozzá szólás? Ezek szerint te sem vagy különb, hagyjuk egymást!
ma 18:10
Most akkor meg is oldódott, mégsem bánt, hogy nem kapsz tőle szeretetet, mert drágámnak szólított amikor valamit szeretne? Hát jó...
ma 17:55
Ez is egy vélemény,köszönöm! Hála Istennek mi azért nem tartunk itt,például nem rég hívott ma és drágámnak becézett, mert fát kell neki hasogatni és én intézem neki a segítséget. Kedves volt! Lehet titokban olvassa a Hoxát :D
16. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Enissa)
ma 17:46
Köszönöm Enissa <3
15. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 14. - Channa*)
ma 17:35
Már ne haragudj, de akkor miért formálsz véleményt? Ha élne Apukám akkor is ugyan úgy szeretném és támogatnám, míg élt! Egy szóval nem írtam, hogy Apámat szerettem jobban nem is értem ez honnan jött neked? Pontosan az a bajom,hogy Anyámat is pont úgy szeretem, de valamiért nem úgy viszonozza ahogy Apám tette anno! Tudom, neked makulátlan életed van, mindenhez is tudsz és szoktál oktató jelleggel írni, ami itt megjelenik! De én meg annak a felét sem hiszem el! Ignorállak!
ma 17:01

Mit vársz ettől a fórumtól?

Nem ismerünk se téged, se az anyukádat. Nem tudjuk, hogy miért ilyen, miért vagy ilyen.

Érdekes, hogy csak az apukádról beszélsz szépen. Azért, mert meghalt? Ha élne, akkor mi lenne?

Lehet, hogy anyukád is észre vette, hogy csak apukádat szereted? Akkor nincs min csodálkozni.

Azt gondolom, ha ilyet hallok, hogy valaki túlreagál dolgokat.

Ha a kapcsolatotok mindig ilyen volt, akkor miért várod azt, hogy most más legyen?

Te lennél legjobban meglepődve, ha holnap felmennél, anyukád megölelne, megpuszilna, hellyel kínálna, ételt hozna, stb.

Ha nálatok ez nem szokás, akkor ne is várd el, vagy alakítsd úgy a kapcsolatot, ahogy neked tetszene. Akár, le is ülhetnél anyukáddal ezt átbeszélni. Lehet, hogy ez lenne a leginkább célravezető.

És én is fennakadtam azon, hogy elvárod, hogy hellyel kínáljon, amikor hazamész.

Nálunk ez nem szokás. Akárkihez megyek a családomba, nem kell mondani, hogy üljek le, mert leülök. Oda megyek a kávéfőzőhöz és főzök magamnak kávét, ha ennék, akkor megemlítem, ahogy nálam is ezt teszi a családom minden tagja.

ma 15:27

És? Majd túlteszi magát. Attól, hogy az anyád, nem vagy köteles alárendelni magad neki, meg nemtom 40-50 éves felnőttként nem leülni ha nem kínál hellyel. Ha mondja hogy épp most akart aludni, akkor oké szia, majd beszélünk. Ha rosszul van, akkor jobbulást, hívj ha tudok segíteni, szia. Stb. stb.

Nem az a kérdés, hogy ő miért viselkedik veled így, mert a másik ember viselkedését akkor sem tudjuk megváltoztatni vagy befolyásolni, vagy belelátni a fejébe, ha a saját anyánk. Inkább az a kérdés, hogy te miért érzel késztetést, hogy így reagálj, ahogy reagálsz.

Nekem apám volt hasonló, egyszer pl. nem hívtam fel, hogy kipróbáljam, mikor keres magától. 2 év telt el, majd felhívtam hogy amúgy mizu, akkor még neki állt feljebb, hogy hát én ezer éve nem kerestem. Rövidre zártam, hogy most kereslek, és amúgy te sem hívtál, akkor már tudott normálisan beszélgetni. Amikor súlyos beteg lett, akkor kezdett magától keresni, ok nélkül is felhívni, mert érezte, hogy valamit elcseszett. Gyerekként nem a mi dolgunk egy szülő-gyerek kapcsolatban "megjavítani" a szüleinket, sztem akkor sem ha már mi is felnőttek vagyunk...

ma 15:13
Ha nem mennék, akkor meg az lenne a baja, tudom, mert volt már rá példa!
11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Enissa)
ma 14:40
Heti 1 alkalommal megyek,telefonon meg interneten tartjuk a kapcsolatot. Nem jönne akkor sem, tudom lenne rá kifogás. Sajnos.
10. Kacsahercegno (válaszként erre: 9. - Enissa)
ma 14:35
Szerintem is ez a megoldás, nem kell házhoz menni a pofonért, ahol úgy érzem, nem látnak szívesen, oda nem járkálok direkt. Ha rájön, hogy mégis fontos neki a FI meg az unoka, akkor tud menni ő is.
9. Enissa (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
ma 14:27

Hogy a viharba ne hinném el.

Ha ennyire rossz hatással van a lelkedre, nem lenne jobb még ennél is kevesebbet menni hozzá?

Ha beteg, szólni neki, menjen ő hozzátok, nem érsz rá a gyerekektől.

Talán még a gyerekekkel is jobb lenne a viszonya. Persze ez csak egy ötlet.

8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - Enissa)
ma 14:24
De azért nagyon rossz érzés,elhiszed?
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Alnisa)
ma 14:23
Én hívom,sőt a szentestét nálunk töltötte,de azóta nem jön. Sajnos én Apámtól ezt a nevelést kaptam, hogy üljek le magamtól ha már az érkezésem sem éppen "aktuális"?
6. Enissa (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
ma 14:20
Na, akkor már érdemes volt kiírni a fórumot, Vigyefene megválaszolta a kérdést.
5. Alnisa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 14:19

Jó car lehet a viszonyotok, hogy anyukádnak hellyel kell kínálnia, mert addig le se mersz ülni.

Nem is értem, mi amikor átmentünk anyuékhoz, úgy viselkedtünk, mint amikor még otthon laktunk.

Nem kellett külön mondani, hogy ugyan már üljek le vagy igyak egy pohár vizet. Ez Kkb olyan, mintha vendégségbe mennél.

Mielőtt átmész kérdezd meg telón, hogy otthon van, ráér-e stb. Mert lehet tényleg pont rossz időpontban mész.

Elég ridegnek tűnik ő nekem, vagy csak sajnáltatni szeretné magát. De az is lehet, hogy szívesen menne hozzátok, de nem hívod át (ez kb mint a te nem ülsz le a székre, míg nem kínál hellyel, inkább ácsorogsz ott mint egy fa..)

Valószínű már nagyon régóta ilyen rideg köztetek a viszony ,lehet ezen változtatni, de azt mind a kettőtöknek akarni kell.

4. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 14:18

Ezt a rokonaitól, ismerőseitől, vagy tőle tudhatod meg.

Nagyon rideg lehet ez a kapcsolat, miért is kellene hellyel kínálni egy gyereket, egy szülőt, házastársat? Ez olyan modoros.

3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Vigyefene)
ma 14:18
Pedig jól rátapintottál a lényegre!
2. vigyefene (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 14:17
Lehet hogy nem szerelem gyereke vagy, hanem azért szült meg mert muszájnak érezte. Persze gondolatolvasó nem vagyok.
Magam sem tudom már,hogy mit gondoljak a viszonyunkról az Anyámmal. Soha nem volt meg az igazi Anya-lánya kapcsolat, Apukám volt aki mindig mindenben mellettem állt és támogatott. Sajnos őt már régen elveszítettem,nagyon beteg volt én ápoltam el. Mióta maga van olyan mintha "nyűg" lennék neki,ha elmegyek hozzá "pont akkor készült aludni" például nappal is, vagy "most olyan rosszul vagyok" de azért menjek be. Soha nem kínál hellyel ácsorgok mellette és annyit nem mondana ülj le. Ha felhívom,pont egy "barátnőmmel beszélgetek" ha meg nem hívom akkor azt hallgatom,őt nem keresi senki. Nagyon bánt,mert mindent megteszek neki és próbálok nyelni amikor panaszkodik,támogatom,de még egy puszit sem ad ha megyek. Ő nem jön hozzánk, az unokái sem nagyon érdeklik, csak jól lecsesz ha elmondok neki valamit. Úgy érzem csak azért vagyok, hogy ugyan azt elmondhassa mint mindig, de felőle nem kapok szeretetet. Aput fel sem említi,sőt a temetőbe sem jár ki hozzá, mondván nem is szerette őt annyira. Vajon miért viselkedik velem így?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook