Ha a munkaügyi kiközvetít közmunkára, akkor az önkormányzat mondhatja, hogy ők nem akarnak alkalmazni? (tudásbázis)
Szerencsére ott még nem tartunk, hogy egy munkáltatót utasítani lehetne, hogy kit vegyen fel.
Szerintem se jó ötlet a közmunka. 12 önéletrajz semmi. Azt gondold át, hogy biztosan jól céloztad be, hogy hova küldöd?
Most közelről látok egy cégnél felvételi folyamatokat, az is katasztrófa, hogy mennyi önéletrajz jön, ami köszönőviszonyban sincs a meghirdetett paraméterekkel.
Három ismerősöm is elment futárkodni, egyikük egy labdarúgó egyesület edzője, csak a pénz motiválja. Nálad ez kizárt, hogy futár légy?
Valószínű igen. Egyetlen munkáltató helyett sem hozhatnak döntést, hogy kell-e munkaerő, illetve, kit vegyenek fel.
Nem ajánlanám a közmunkát, mert abból nehéz tovább lépni, értem, miért lenne mégis Neked.
Volt kolléganőmmel éppen a napokban beszéltem 1 hónap alatt 12ö helyre küldte el a pályázatait és semmi. Ennyit arról, ha valaki akar, akkor az tud is dolgozni.
Jelenleg nem találok munkát, 12 helyre adtam be eddig önéletrajzomat és sehonnan se szolnak vissza, és gondolkodtam köztes megoldásként jó lenne közmunka, lenne évem is és több mint 22800 ft ami jár.
De itten önkormányzat mondva csinált ürüggyekkel nem akar alkalmazni pedig lenne hely közmunkán, és ismerősöm mondta menjek be munkaügyi központba és ha ők közvetitenek ki oda akkor kénytelenek felvenni. Ez lenne végülis kérdésem hogy önkormányzat úgy is megtagadhatja hogy alkalmazzon engem?
További ajánlott fórumok:
- Nem lehetne valami szankciót alkalmazni azokkal szemben, akik a tudásbázisban élik ki fecsegő hajlamukat?
- Miért kapnak a rendőrök önkormányzati szociális bérlakást?
- Miért akarnak közmunkára kötelezni?
- Foginygyulladásra mit lehet alkalmazni?Milyen "szer" hatásos?
- Szuper hatékony és nem túl munkaigényes takarítási eszközök és módszerek érdekelnének, amit az egész házban alkalmazni lehet!
- Levelezős diákkal, diák BKV bérletet miért nem lehet alkalmazni?