Ha kezesként valaki egyszerre kap fizetési meghagyást egy banktól az adóssal, akkor mit lehet tenni? (tudásbázis kérdés)
Ezt a biztosítási intézkedést hogy, és hol lehet kérni? Egyébként nem rólam van szó, hanem a Páromról, bár én küldtem már valaki ellen fiz meghagyást, de ezt a lehetőséget nem mondták sehol... :(
Csak azt nem értem, hgy ha az adósnak van jövedelme, ingó, és/vagy ingatlan vagyona, akkor ad 1: miért veszik bele a kezest? AZ elvileg arra van, hogy ha az adóson nem tudják vbehajtani, akkor jön ő!? Ad 2: Ha meg egyetemlegesen felelnek, akkor pl a kezes miért nem értesült az autó elviteléről, eladásáról, tartozásról, stb.? Neki csak kötelességei vannak, jogai nem? :(
*adós
és levelet azért kaptál, hogy légy tisztába a dolgokkal
Szia!
Én úgy tudom, ha betudják az adóson hajtani akkor nem bántják a kezest, de csakis akkor ha az adó rendezni tudja a tartozást!
Sziasztok!
Ha valaki kezes volt egy autó vásárlásánál, és egyszerre kapja a fizetési meghagyást az adóssal, akkor mit lehet tenni? Ha van az adósnak jövedelme, vagy olyan vagyontárgya amiből be tudják hajtani, akkor is kell a kezesnek fizetnie????
További ajánlott fórumok:
- Ha valakinek kérdése lenne hagyatéki eljárással, fizetési meghagyásos eljárással vagy végrehajtási eljárással kapcsolatban írjon, válaszolok
- Országos közjegyzői kamarától kaptunk levelet, fizetési meghagyás miatt, mit tegyünk?
- Gyesből és családi pótlékból fizetési meghagyás után vonhatnak akármit is, ha csak ez a jövedelem van? Vagy védettnek számít?
- Mikortól számít a 15 nap, fizetési meghagyás esetén?
- Fizetési meghagyásnak mi a pontos menete?
- Ha közjegyzőnél egy fizetési meghagyás perré alakul, akkor azt be kell adni a bíróságra, vagy automatikus?