Mikortól számít a 15 nap, fizetési meghagyás esetén? (tudásbázis)
A Közjegyzőnek nem is fizettem semmit,mert a perköltséget beszámították,úgymond megelőlegezte a Bíróság!
Mindegy is a lényeg,hogy lesz egy 10.000.000 Ft-os házam,mert nem fog fizetni!
Ennyi pont elég nekem :)
Mert az adós volt a kegyeletsértő,annak a tulajdonát vettem meg!
Most viszont a feleség a tulajdonostárs,így neki kell fizetnie!
Igen,az ítélet jogerős!
Az "eredeti" adóstól már elnyertem mindent, így arról nincs mit elvonni,de helyébe lépett a felesége ,mint adóstárs!
Lényegtelen,ha nem fizet akkor enyém az egész ház!
No igen,ez nekem is kérdőjel!
Mindegy is,én megfizettem az illetéket,ennek fejében én is úgy gondolom,hogy innentől semmi akadálya nem lehet az árverésnek.
Köszönöm a válaszaidat :)
Máris írom! Egy ingatlan 1/2- 1/2 tulajdon jogban van 6 éve az adós és közöttem. Mivel nem engedett be az ingatlanba,ezért többlethasználati díj fizetésére kötelezte a bíróság,amit nem fizetett meg.
Közjegyző ezáltal fizetési meghagyást indított ellene 4 Millió Forint megfizetésére.
Soha nem élt kifogással semmi ellen,viszont nem is fizetett!
Nem vagyunk rokonságban,egy árverésen vettem meg a fél ingatlant,ami egy kegyeletsértésből indult ellene,a főkövetelés 1.500.000 Ft volt,mivel nem fizette,így megvettem a fél házat árverésen,mint végrehajtást kérő.
Kizárt az ingatlanból,több felszólítást kapott,a végrehajtó így azt tanácsolta,hogy indítsak újabb fizetési meghagyást a jogerős ítéletre hivatkozva,ami meg is történt!
Magyarul ha nem fizet,akkor elárverezik az ő részét is a javamra.
A 4 millió csak a tőke,erre kértem kamatot és az egyéb költségeim megfizetését,amelyet a közjegyző ki is bocsájtott,ezt a levelet vette át 11-én!
Tehát ha 26 napján feladja a levelet,akkor az még belefér?
Köszönöm szépen a választ egyébként!
A február 10.-én feladott és általa február 11.-én átvett fizetési meghagyásról szóló jogi levél esetén az átvétel napjától számítjuk a 15 napot? Ahogy én számolom,akkor 26.-án jár le.Ha addig nem reagál beáll a jogerő?
Köszönöm a válaszokat előre is!
További ajánlott fórumok:
- Ha valakinek kérdése lenne hagyatéki eljárással, fizetési meghagyásos eljárással vagy végrehajtási eljárással kapcsolatban írjon, válaszolok
- Országos közjegyzői kamarától kaptunk levelet, fizetési meghagyás miatt, mit tegyünk?
- Gyesből és családi pótlékból fizetési meghagyás után vonhatnak akármit is, ha csak ez a jövedelem van? Vagy védettnek számít?
- Fizetési meghagyásnak mi a pontos menete?
- Ha kezesként valaki egyszerre kap fizetési meghagyást egy banktól az adóssal, akkor mit lehet tenni?
- Ha közjegyzőnél egy fizetési meghagyás perré alakul, akkor azt be kell adni a bíróságra, vagy automatikus?