Fizetési meghagyásnak mi a pontos menete? (tudásbázis kérdés)
Húú, ezt, hogyan tudod bizonyítani, mármint azt, hogy te fizetted? Mert gondolom az kevés, hogy azt mondod, hogy te fizetted...
Sok sikert! Remélem, hogy nem felesleges köröket futsz!
Magánszemély vagyok, nem adtam kölcsönt. A volt férjem és családja 2005-ben felvett jelzálogkölcsönét fizettük mi vissza,házasságunk alatt, elváltunk és a befizetett összeg felére tartok igényt, mert sem a hitelükhöz, sem az ingatlanukhoz nincs közöm. Mivel házasságba hozott hitelük, ezért a fele nekem visszajár a befizetett összegből, és csak hitegettek, mert alkeszek.
Ezért indítottam fizetési meghagyást. Ha ellentmondanak akkor is a kezembe a papír ,igazolás a végrehajtótól a kifizetett pontos összegről, és természetwssen a kölcsönszerződésúk is rendelkezésre áll. Csak fizetni nem akarják, csak hitegetnek.
Ha jól értem, akkor magánszemély vagy és magánszemélynek adtál kölcsönt úgy, hogy közjegyzői okirat készült?
Mert ez esetben úgy tudom, hogy nem lehet ellentmondást beadni, hanem azonnal végrehajtandó.
Sziasztok!
Tartoznak nekem 1.000.000ft-al,FMH kértem az illetőre,ha nem mond ellent, és 15 nap után jogerőre emelkedil, akkor arról a közjegyző engem is értesít hogy jogerőre emelkedett? S gondolom utána azzal lehet végrehajtást kérni...ha valaki mostanában járt ebben a cipőben, esetleg letudja írni pár szóban? Nem fogadtam ügyvédet mert arra már nem lenne pénzem.
További ajánlott fórumok:
- Ha valakinek kérdése lenne hagyatéki eljárással, fizetési meghagyásos eljárással vagy végrehajtási eljárással kapcsolatban írjon, válaszolok
- Országos közjegyzői kamarától kaptunk levelet, fizetési meghagyás miatt, mit tegyünk?
- Gyesből és családi pótlékból fizetési meghagyás után vonhatnak akármit is, ha csak ez a jövedelem van? Vagy védettnek számít?
- Mikortól számít a 15 nap, fizetési meghagyás esetén?
- Ha kezesként valaki egyszerre kap fizetési meghagyást egy banktól az adóssal, akkor mit lehet tenni?
- Ha közjegyzőnél egy fizetési meghagyás perré alakul, akkor azt be kell adni a bíróságra, vagy automatikus?