Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV? (tudásbázis)
Szia. Én is február 1.én adtam le. Ma várom. Szólok itt ha jön nekem OTP bankos vagyok.
Köszönöm szépen a válaszod😊
Elvileg ma kapnod kell mert 30adik nap ma van.
Változó mikor jön
Én tavaly 8 óra előtt kaptam ez előtti év délután 13-14 körül ☺️
Sziasztok.altalaban hány órakor kezdik meg a kiutalást?ha február elsején adtam be ügyfélkapun akkor ma várhatom?
Ha már feldolgozott és látod is az összeget az adószámlán akkor jó a bevallás. Utalni beadás után 30adik napon utalnak. Ha az hétvége vagy ünnep nap akkor a rá következő első munkanapon.
Dr leghamarabb minden év március 1 idén március 3 mert az lesz az első munkanap. Ha február 1ig be adtad akkor holnap már utalják is ☺️
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Megnéztem az ügyfélkapun hogy az adóbevallàsunk feldolgozott àllapotban van! Ez azt jelenti hogy utalàsra kerül nemsokára vagy pedig csak akkor ha az összeg a zöldnél lesz?
Nagyon szépen köszönöm. Aranyos vagy☺️
Nem ☺️☺️ a 30 nap 30 nap ha egy ember kapja ha 1000. Nem húzhatja tovább. Törvényben van hogy 30. napon utalni kell nekik. Akkor van több ugye ha már januárban le lett adva mert az első utalási nap március 1. (Most március 3 a hétvége miatt). Illetve ha hétvégére vagy ünnep napra esik akkor csúszik csak. Automata rendszer utal nekik akinek kapnia kell holnap ők fogják is ☺️☺️ ebek óta kapom vissza mindig az első utalással mert jócskán januárban le adom már sajátom és férjemét is. ☺️ Holnap lesz nem biztos reggel de a nap folyamán ☺️
Ez engem is érdekelne szuper kérdés
Köszönöm szépen, igen holnap lesz pont 30 nap. Igazából attól nem jöhet később, hogy nagyon sok embernek március 3.án lesz kiutalás? Mert ugye sokan már januárban leadták.
Köszönöm szépen válaszod 🤗
Elvileg ha jól számoltam holnap a 30adik nap szóval kellene hogy legyen ☺️
Sziasztok.
Február 1.én adtuk be ügyfélkapun a bevallást,számlára kértük. Holnap számlán lesz szerintetek? Vagy csak kedden?
Március 5 szerda ha számlára kérted akkor kapod ☺️
Sziasztok! Február 3 an adtam be a navba személyesen a papírt várhatom a héten az utalást?
Szia mi január 23.án adtuk be ami az adószámlán el is lett könyvelve aznap. Számlára kértük a holnapi nap folyamán megkapjuk ? Köszi a válaszod 🤗
Szia. A jövőhét folyamán. Pontos napot a posta miatt nem lehet mondani. Tőlük függ mikor viszik ki. Hétfőn küldi postára a NAV... A posta pedig 2-5 munkanap is lehet akár ☺️
Szép napot. Azt szeretném megkérdezni hogy ha január 22-én adtam be a bevallást és postán kértem mikor várhatom?
Ha elintézett a revíziós is és nem írta át az adó számlán az összeget akkor szerintem hétfő lennie kell ☺️ volt már aki írta korábban hogy el rontotta önellenőrizte más lett az összeg és neki változott az időpont az adó számlán. Szóval a lényeg sztem lesz hétfőn ☺️
A beadott bevallásoknál elintézett az önrevíziós is. Igen, majd kiderül ☺️
Ott ahol a beadott bevallás van ott kellene lennie az önellenőrzésnek is. De ha nem rakta külön akkor valószínűleg elfogadta az eredeti "javításaként" ☺️ ha nem változott az összeg akkor el is kellene neki. Végül is másfél nap kb és ki derül ☺️ ha az eredetiként eldogadta akkor hétfőn meg kell kapnod. Ha nem kapod meg akkor az önellenőrzéstől számoja.
Ezt megmondom őszintén, nem tudom. Hol látom?
Elvileg igen akkor önellenőrzés ha változik. Gyakorlatilag akkor nem tudom ☺️ el is fogadta már az önellenőrzést?
Leadtam mint javítás. De visszaírtak, hogy ez nem javítás, önellenőrzésként adjam le.
Így leadtam önellenőrzésként.
Az adó forintra ugyan annyi maradt.
Ezért is nem értettem, mert akkor önnellenőrzés tudtommal, ha az adó változik.
De gondolom, ha az önellenőrzés dátuma számítana, akkor az adószámlán is az szerepelne
Önellenőrzés vagy javítás volt? Elvileg önellenőrzés után újra indul a 30 nap és annak kell ott szerepelnie az új dátumának. Ha csak javítás és nem változott a vissza járó adó összeg akkor ha minden igaz marad az eredeti január 22 dátum ☺️☺️
Sziasztok!
01.22én adtam le az adóbevallásom.
Viszont elfelejtettem, hogy 2 napot voltam tp-n, erről február elején kaptam meg az m30at (vagxis annak megfelelő doksit). Önellenőriztem emiatt február 10 körül.
Ilyenkor az eredeti dátum számít az utalásnál? Tehát várhatom hétfőn?
(Adófolyószámlán 01.22vel szerepel)
Hálás köszönet Nagyon-nagyon köszönöm!
További ajánlott fórumok: