Ha fizetett szabin voltam nem kellett volna megkapnom a rendes összeget? (beszélgetés)
Ami a bejelentetten felül van, a fekete, nem számít bele a a szabadságba. Nekem is magyaráztak valamit hogy az mozgó bér... és a túlórát is csak a bejelentettel számolják, :-( Elmennek a .....ba hihetetlen hogy mit meg nem csinálnak a főnökök! :-(
Nekem már vagy 30 nap járna, kijelentette max 22 fizet. Vagy megszokod vagy meg szöksz, és éhen halsz! :-(
Biztosan nem minden típusú munkahelyen mutatkozik meg ez a csökkentés, de az tuti, hogy ez az új szabályozás :(
Nem tudom mit jelent az, hogy távolléti díj, és mennyi, de azt tudom - habár én be vagyok jelentve, feketén nem kapok - hogy júliusban voltam szabin, és semmivel sem kaptam kevesebbet mint előtte. Magyarul a távolléti díj ugyanannyi mint a régi szabi. Nekem biztos.
Nem kell találgatni, hogy miért kaptál kevesebbet, mert 2012. július 1-tól módosult a Munka törvénykönyve, és a jelenlegi szabályozás szerint CSAK TÁVOLLÉTI DÍJ JÁR a szabadság idejére a rendes alapbér helyett (ami nyilván kevesebb)!
Szóval most legálisan minimálbér és arra tesz még a főnököd úgy, hogy 120 legyen. Szabin vagy és azt látod, hogy a minimálbéred ok, de a fekete+ kevesebb. Hát ez világos! A főnök a szabidat nem dotálja.
Csak ott hibázott, hogy ezt nem mondta meg előre. Itt nem hiszem, hogy reklamálhatsz, mert legálisan minden rendben.
Igazából nem tudom, mit nem értesz. A bejelentett jövedelmedet megkaptad, a papírod rendben van. A feketén kapott összegből pedig a főnököd azt és akkor von le, amit és amikor csak akar. Ha szabadságon voltál, nyilván nem fog azután is fizetni. Mert ugye, ha akarna, akkor eleve nem a minimálbér+zsebbe fizetek kombóval foglalkoztatna, hanem rendesen bejelentene a teljes összegre.
Feketén kapod a fizud egy részét vagy mozgóbérként?
A szabidat a szerint számolták, amennyire be vagy jelentve. Fekete munkában nem "jár" a szabi. Ha feketén dolgozol, elmehetsz ugyan szabira, de egy fillért sem kapsz utána. Tehát a szabadságodat a minimálbér szerint számolták el, és így is fogják, amíg a fizud egy részét zsebből kapod.
Az éves rendes szabadság 20 nap. Ha 11 hónapja dolgozol, akkor tavaly kezdted. Erre az évre tehát jár 20 nap. Akkor ha annyit vettél ki, amennyit írtál, nem 7 maradt. Egyébként tényleg nem érthető, hogy mennyi pénzből mennyit kaptál, vagy mi a problémád!
Ezért nem szabadna ilyen megállapodásba belemenni. A fekete fizetésed nem kaptad meg a szabadság időtartamára. Ez van. Semmit sem tudsz tenni, max feljelented a céget, de azt illene bizonyítani is, hogy feketén foglalkoztat és akkor nagy valószínűséggel elveszted a munkád. Neked kell mérlegelni.
Most azt gondolom, hogy annyit fogsz kapni, amire be vagy jelentve.
Akkor szimplán beszívatott a főnököd. :(
Ha rendesre vagy bejelentve, akkor ugyanannyinak kell lennie a fizetésnek, mint egyébként.
Sajnos a fekete részével szoktak így játszani. :(
Fix az mennyi????
Mármint ami le van jelentve: 93.000 vagy 108.000????
Ha meg szabin voltál, akkor a fekete pénzed csökkent....
Nem értem a problémát, kevés az infó...
ja, ha feketén kapod akkor azt most nem kaptad, ez logikus!
Nincs most valami új munkaügyi vagy milyen törvény?
22 éves vagyok 11 hónapja dolgozom és 11 napot vettem ki még maradt 7 nap fizetett szabim
Egész hónap volt?
Komolyan, némi támpont nem ártana....
Nemtudom mennyi egy szabi mert egyébként minimálbérre vagyokbejelentve a másik részét feketén kapom de a legális béres papíromon a szanik le vannak vonnva viszont az összeg ugyanaz ami szokott így a feketéből vontak csak le ha kevesebb lenne a fizetetett szabi akkor a béres papíromon lévő összegnek is kevesebbnek kellett volna lenni..
Mondd már meg, mióta dolgozol ott, és mennyi szabit vettél ki, meg hogy hány éves vagy!
Nem, hiszen FIZETETT SZABADSÁGNAK hívják...
Fix 120 000en vagyok ezért nemértem a szabik kevesebbet érnek?
Mennyi volt a szabi, és mennyi jár időarányosan?
Elvileg, ha fizetett szabadságon voltál, akkor nem szabadna a bérednek kevesebbnek lennie.
Nem jársz több műszakba?
Szia,
elméletileg igen, a teljes összeg jár.
Ha fizetett szabin voltam nem kellett volna megkapnom a rendes összeget? Hogy megy ez? Első munkahely nem nagyon tudom
További ajánlott fórumok: