Barátnőm előfizetett internetes társkeresőre, de nem tudta, hogy megújuló, így az oldal lehúzta 6 hónap után újra róla az összeget (beszélgetős fórum)
Szerintem arra építenek, hogy az ember elfelejti lemondani.
Másolom az ÁSZF-ből a cég nevét XXX-szel helyettesítem:
"5. Tagság megszüntetése, automatikus szerződéshosszabbítás, szerződésbontás
A fizetési kötelezettséggel nem járó tagság megszüntetése (adatlap törlése) az ügyfél számára bármikor lehetséges a „Felhasználói fiók”, „Tagságom” menüben az „Információk az adatlapomról részben” alatt az „itt” linkre kattintva.
Minden fizetési kötelezettséggel járó tagságról szóló szerződés, a mindenkori szerződésben meghatározott összeggel és időtartammal automatikusan meghosszabbodik, amennyiben az ügyfél a felmondási határidőn belül, a szerződés lejárta előtt, a szerződés megszüntetését nem kezdeményezi.
A fizetési kötelezettséggel járó tagság rendes felmondási határideje 7 nappal a meghatározott szerződési időszak lejárta előtt ér véget.
A fizetési kötelezettséggel járó tagság felmondása csak akkor érvényes, ha az arra irányuló nyilatkozat írásos formában (pl.: levél, fax, e-mail) nyújtják be.
Ha a fizetési kötelezettséggel járó tagságát szeretné megszüntetni az XXXnál, akkor azt ügyfélszolgálatunkon teheti meg. A tagság megszüntetésével kapcsolatban további információt itt talál.
Az írásos felmondólevelében az egyedi azonosítás és a visszaélések megakadályozása érdekében, ha lehetséges, kérjük, használja az XXX oldalon megadott e-mail címét. Felmondólevelét az alábbi címek egyikére küldje
E-mail: megszuntetes@XXX.hu
Jajj, de buta vagyok!:)
Ki is szállok innen, mert nem lesz jó hatással rám ez a fórum.
Most, hogy mondod!:)
Mit várjunk, ha az esetet sem adják elő érthetően? Szerinted elolvasta a Szabályzatot, a fizetési hozzájárulást, és hogy mihez adja oda a bankszámlaszámát?
Szerintem ha előre fél évet fizetett, és ez letelt, ám ő tovább maradt, akkor nincs miről beszélni. Ha viszont nem maradt, nem tudták volna levonni.
De mikor fizetne magától a tag, ha nem vonnak? :)
Az sem egészen világos, hogy visszakövetelte (ezek szerint megkapta?), így az oldal pereskedik. Ha jól értem...
Nekem az lett volna az első lépésem, hogy lementem az oldal olyan jellegű dokumentumait. amelyben erről értesíthetnek.
Már ha valóban nem volt megújuló. Ha már valahol a számlaszámot kérik és megbízással kell teljesíteni az már gyanúsnak kellett volna lennie.
A másik, hogy ezek az um. lenyúlós cégek biztosan küldtek valamilyen értesítőt, hogy indítják a beszedést. Erre minden bizonnyal odafigyelnek. Csak a barátnőd volt figyelmetlen.
Lehet, hogy benne van az apró betűs részben...
egyébként tagja még annak a portálnak? Én hagynám a fenébe, és beolvasás után törölném magam.
További ajánlott fórumok:
- SOHA TÖBBÉ - az internetes társkeresés és én
- Ötletek az internetes társkereséséhez
- Te mit gondolsz az internetes társkeresésről?
- Tapasztalatok internetes társkeresővel kapcsolatban
- Aki internetes társkeresőn találta meg a párját, elmesélné a sikersztoriját?
- Fenyő Iván internetes társkeresőn keres az egyik bulvárlap szerint... vajon hol?