Ha év vesztes a gyermek az óvoda átveszi a bölcsiből év közben? (tudásbázis)
Beiratkozás állami ovikba úgy tudom egységes, minden évben áprilisban van a következő tanévre.
A többi meg...ahány ház, annyi szokás... :P
Nálunk lehet év közben kezdeni, de csak akkor, ha már betöltötték a 3-at. Böliből pedig márciusig veszik át, később már nem a szünet, összevonások miatt. Aki márc. után tölti az marad szept-ig bölis.
Szia!
Az ovikban van előírásos beíratási idő: Április-május.
A nagyobbik fiam Januári. 2009-ben töltötte a 3-at. Még 2008 májusában beírattam és Januárban kezdte az ovit, a bölcsi mondjuk úgy "kitette"(természetes szóltak időben, hogy amint betölti a 3-at nem maradhat) amint betöltötte a 3-at, de az ovi át is vette (helyhiány a bölcsiben és nem szeretik, ha nagyok együtt vannak a kicsikkel).
A kisebbik fiam Novemberi. Most májusban iratom be oviba, ha szobatiszta és gondolom már mehet szeptemberben, de ha nem akkor Novembertől is mehet nyugodtan, mert akkor is átveszik, mert időben beírattam és a helyét fenntartják!
Nem lehet.valahova felveszik,ha közben elköltöztök,maga az ovi fogja átirányítani a gyereket másik oviba ha kéred.
Év közben miért raknád át oviba?Enyém is év vesztes,és hidd el kell nekik,hogy ne 6 évesen kerüljenek suliba.elég 7 évesen is.:)annyira kicsik még.
Ha van hely, biztos átveszi az ovi. Egyébként, itt a 17. kerületben nem veszik át. A bölcsibe volt olyan kislány, aki október elején(!) töltötte be a 3. évét, és a következő év szeptemberéig maradt a bölcsibe, mivel az ovi - hiába jelentkezett májusban! - nem vette át, a bölcsi meg utcára nem rakhatta.
A fiam január 29-én töltötte a hármat, és csak szeptemberben kezdte, mivel volt olyan infóm, hogy év közben nem veszik fel a gyereket az oviba.
Érdeklődj az oviban - személyesen, meg a többi - a kiválasztott oviba járó szülőktől, hogy tényleg van-e évközi felvétel. Sok helyen csak szóban van, tettekben nincs.
Sziasztok!
Kislányom novemberben volt 2éves.Az lenne a kérdésem,hogy ilyen esetben maradnia kell tovább bölcsibe és jövő szeptembertől mehet oviba,vagy miután betölti a 3-at az ovi áttudja venni?A másik kérdésem?Mennyivel előtte kell beiratni?Bölcsibe majdnem 1 évvel előtte beirattam.
Köszi a segítséget
További ajánlott fórumok:
- Kivenni a bölcsiből vagy sem?
- Most kezdjük a bölcsit. Viszont jövőre megszületik a kistesó, ezért kislányomat ki fogják rakni a bölcsiből.
- Dolgozó anyák, hogy oldjátok meg a vigyázást, bölcsiből elhozást ha tovább dolgoztok?
- Ötleteket várok, mit adhatnánk a gondozóknak, bölcsiből "ballag" a kisfiam
- Felvételi értesítő a bölcsiből
- Állami bölcsiből kitehetik a gyermekemet, ha időközben megszűnik a munkahelyem?