Ha elválunk, akkor a hitellel terhelt ingatlant hogy vehetem a nevemre? (tudásbázis)
Köszönöm mindenkinek, aki írt ide, vagy a privát emailbe.Most elmentem, de majd még vissza fogok olvasni.
Üdv!
Igen, igen.De tulajdonképpen nekem ez nem világos egyenlőre, hogy mi is lesz abban a közjegyzői okiratban.És a mennyi?Gondolom, hogy az ügyvéd is kér egy kis pénzt, és a közjegyző is.
Apropó!Tud valaki kb árat írni ügyvédre és közjegyzőre?
Bocsi, hogy közben is kérdezek, de egy káosz egyenlőre, ami a fejemben van ezzel kapcsolatban.
A bankban voltunk.Ott azt mondták, hogy a hiteltársként akkor törölhetik, ha a válási papírokkal megyünk be.
(Köszi Mindenkinek, aki ír, mert új vagyok ezen a fórumon és alig alig találok vissza ide. :D )
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha a férjemmel békében elválunk, akkor a hitellel terhelt ingatlant hogy vehetem a nevemre?
Amit tudni kell, hogy több rajta a hitel jelenleg, mint amennyiért vettük.Ezért ő inkább lemond róla, mert a törlesztést sem tudná kifizetni.Az én keresetemből ki tudom fizetni és még meg is tudnék élni.Szóval a hitelről leveszik majd a nevét.
Csak az nem világos, hogy ilyenkor ez minek számít?Adásvételnek?Megvenni az ő részét nem tudnám.Ajándékozásnak?Kell utána fizetni illetéket?ÉS ha igen, akkor mennyit?Vagy csak simán lemond róla?Ezt visszamondhatja-e?Mert számára előnytelen szerződés is lehet ez.
Előre is köszönöm a válaszotokat!
Lecsó2
További ajánlott fórumok:
- Lakáseladás-jelzáloghitellel terhelt ingatlan
- Ha hitellel terhelt házat szeretnék eladni, hogyan megy végbe egy ilyen üzlet?
- Hogyan lehet lakáshitellel terhelt lakást eladni?
- Hitellel terhelt ház eladása
- Jelzáloghitellel terhelt ingatlan vásárlása időigényesebb?
- 2011. január 1-től valóban nem lehet átadnom bankon keresztül hitellel terhelt autómat?