Ha elmarad a klimax (beszélgetés)
Igen, genetika.
Természetesen a folyamat meg volt, mert gyakoribb volt, majd kimarad időnként, majd gyakrabban, a vége az volt amikor 1-2 hónapig éjszakai hőhullámom volt, de más nem volt. Tudtam aludni, nem fájt a fejem gyakrabban és nem híztam.
Ugye én még elég fiatal voltam, így ez biztos befolyásolja az egészet.
Nem kezdtem el hirtelen öregedni, nem lettem puha, ráncos, stb. A szexel sincs gondom...
Rólam most is szakad a viz:(
Szerencsére már ritkább, másfél éve kezdődött.. Na akkor volt, hogy 10 percenként rosszul voltam..
Nekem az égvilágon semmi ( sem hangulati sem testi ) változást nem hozott,csak ritkább lett az addig tutipontos mensesem.
( nem fogytam, nem hiztam, nem hisztiztem, nem voltak hőhullámaim, egyébként anyukámnak sem )
Őszintén, észre sem vettem de nem is foglalkoztam az egésszel.
Elvileg az mindenkinek kellene, de a kálcium dús étkezés a fontos és az, hogy beépüljön.
Vagy nem erre gondoltál?:D
na akkor fussunk neki,
azt irtam, ,,,olyan nincs, valamilyen változás mindenkinél van,,,
igen van,már az is változás hogy nem kell tőbb tampont venned,
és igen, a 66-évemmel túl vagyok rajta,
Azt végső soron te döntöd el. De ha meglátod az eredményed és lent van a vonal a béka feneke alatt, akkor meggondolod. :D
Nálunk a férjemnek kell rá gyógyszert szednie évek óta. Sokat javult és az orvos mindig megdicséri. Ő a mintabetege. Szerencsére a gyomra is bírja, nincs semmi mellékhatása.
Gondolom nem vagy törékeny te sem, ugye? Mert ugye a csontritkulás azzal jár. Nekem nem rég volt egy könyök törésem, de mivel a csontjaim sűrűsége tökéletes, el sem mozdult. Gipszelni sem akarták, mert így könnyebben gyógyul.
A csontritkulásra egy segítség van, az meg a torna+kálcium dús étkezés. Tornában az aerob mozgás, mert a kálcium úgy tud beépülni, hogy mozgunk. Az úszás nem jó, mert a felhajtóerő megakadályozza a kálcium beépülését.
Mi ne vagyunk hajlamosak a csontritkulásra, azaz az én családom. e is genetika:)
Én még soha nem voltam csontritkulás vizsgálaton.
Még rám dumálnának valamilyen gyógyszart :)
Én is majdnem annyi idős koromban, mint Channa, és nekem is annyi volt, hogy télen 1-2 hónapig éjjel hol kinyitottam az ablakot, hol a férjemét is magamra húztam.
Egy nappali emlék; temetésen voltunk, mindenki majd' megfagyott, én meg a karomon tartottam a bundát.
És itt jön a te nagyon fontos mondanivalód: a csontritkulás nézése!! Nekem kihagyták, s majdnem 20 év után derült ki, hogy borzalmas állapotban van.:((
Nem tudom, hogy nálam genetikus volt-e, mert anyunak műtéte történt x életkorban, szóval ki tudja, mi lett volna, ha?
De igen, észlelhető változás, nálam nagyjából a dandárja lecsengett, szedtem Remifemint, amiből úgy bevásároltam :D hogy pár dobozzal nemrég elajándékoztam valakinek. Felkészültem élethosszig tartó panaszokra, amiről összehuhogtak mindenfélét, szerencsére nem lett igaz.
Persze, ezt is tudom, én is utána jártam, és voltak enélkül is ismereteim.
És igen, nálam valószínű, hogy minden genetikus, mert a nagymamám is úgy volt, ahogy én, és a nőrokonaim sem panaszkodnak a változókor miatt.
Azokat nem értem, akik azt írják, hogy
- "Szerintem sincs ilyen, valamilyen változás a változókorban van."
-"olyan nincs ,valamilyen változás mindenkinél van"
- "Csodák nincsenek. A tested változik csak az nem mindegy te hogy viseled ezt..."
Valamint Mezei Virág által írt: "Mert a klimax, hormonváltozást jelent. ;)"
Ezekre szeretnék választ kapni, hogy akik azt írják, hogy olyan nincs....azok mire alapozzák ezt? Ők már túl vannak rajta?
Illetve M.Virág miért magyarázza el nekem, hogy ez mit jelent.
Tényleg nem nézi ki belőlem, hogy tisztában vagyok sok fogalom jelentésében?
Mondjuk a te eseted egy kicsit más olyan szempontból, hogy nem természetes életkori sajátosság okozta a klimaxot.
De az biztos, hogy fontos a genetikai meghatározottság is, pont úgy, mint a menstruáció esetében. Az is olyan, hogy van, aki alig érzékeli, más meg napokig feküdni kényszerül.
Igen?
És? ezt most miért írtad?
Pont ezért kérdeztem.
Én is túl vagyok rajta már jó régen (36 éves korom óta) és nekem az az 1-2 hónap éjszakai hőhullám volt a tünet, és semmi bajom nem volt azóta sem. Ja, de van változás azóta! Nem kell tampont és társait vásárolnom:D
Én túl vagyok, és semmi változást nem érzékeltem.
Esetleg annyit, hogy pár hónapig hangulati ingadozásaim voltak, de akkor pont egy olyan élethelyzetben voltam, ami indokolttá tehette, szóval egyáltalán nem biztos, hogy a klimax okozta.
Mert a klimax, hormonváltozást jelent. ;)
"A klimax a szervezet hormonális átállásának, az úgynevezett változó kornak görög eredetű elnevezése"
További ajánlott fórumok:
- A barátnőm egy éve nem fizet tb-t.Azóta nem is vett igénybe semmilyen ellátást.Most mégis követelik rajta az elmaradt összeget.
- Mit lehet tenni az elmaradt tartásdíjak behajtására?
- Na elmaradt a világ vége, de úgy látom az emberek kezdenek bekattanni.
- Mit kellett volna tegnap tennem ami persze elmaradt..
- Újra elmaradt egy "világvége"...
- Hiteltörlesztés elmaradása esetén, a bank mikor kezdi el lefoglalni a tulajdonokat? Hogy működik ez az egész? Segítsetek!