Ha az első szülés császár, mekkora az esélye hogy a második síma szülés lesz? (beszélgetés)
Én az első gyerkőcömet császárral szültem...a másodikat viszont simán...
Szerintem nagy az esély arra,hogy a második sima szülés lesz...persze ha nem lép fel valamilyen komplikáció..
De ez csak az én meglátásom...
Sziasztok!
Én az első lánykámat császárral szültem, mert farfekvéses volt.2 és fél év múlva a második lánykámat simán szültem.tehát ha minden oké és a doki is vevő rá akkor minden lehetséges :-)))
(bár sok tényező befolyásolhatja)
Sziasztok!
Nekem van egy kislányom és kisfiam,a kislányom császárral lett világra hozva 3éve.Szülés után 2hétre rá szétvált a heg de nem vészesen.Az persze befort,de sokáig szenvedtem vele gondolom azért,mert rálóg a hasam. Most ismét várandós vagyok 14hetes és aggodom,mert a heg helye nagyon fáj belülről(ahogy a hasam alja is),görcsölök és félek,hogy elvetélek. Esetleg történhet bármi a terhességem alatt?
Sziasztok!
Én is császárral szültem. Nekem azt mondta a doki hogy ha 2 év eltelik a császár után akkor szülhetek spontán. A varrat milyensége is fontos: vékony vagy vastag.
Az első szülésem császár volt, mert kislányom nyakára rátekeredett a köldökzsinór és minden fájáskor roszz volt a szívhang. Az orvos nem kockáztatott tovább. Második szülésem simán ment, kisfiam nyakára nem tekeredett fel olyan szorosan a zsinór.
Ha nem az anya miatt-alkati adottság,szem...-került sor első alkalommal császárra, a második, harmadik szülés simán mehet a természetes módján.
Sok sikert kívánok Nektek! :-)
Köszi szépen! :-)
A második szülésem elég gyors volt.Szept.2-ra voltam kiírva,és 2-án éjfél körül éreztem hogy kezdenek jönni a fájások.Aztán szép lassan bementünk a kórházba,Bp-re,(kb25km).Amikor beértünk felvették az adatokat,megvizsgáltak,stb.Éjjel 2-kor felfektettek az ágyra,és 4.12-kor megszületett a kislányom.3-om nyomásból.Tök jó volt:)
A kicsinél pedig 37-hetesen mentem vizsgálatra,és közölte velem a doki,hogy tudom-e,hogy bő két és fél újjnyira nyitva vagyok.Montdtam hogy nem.Rendes volt mert haza sem akart engedni,de hazakunyiztam magam,és másnap reggel megbeszéltük,hogy befekszem,de tök mázlim volt,mert másnap reggel épp hogy beértünk a kórházba 8-ra,már éreztem hogy jönnek a fájások.
Úgyhogy 8ra mentem és de.11-37kor megszületett a kis manó.Semmi gyógyszer,semmi beöntés,de még gát metszés sem kelett.Nekem a két szülésem fantasztikus élmény volt:)
Anyukám első szülése császár volt, a másik kettő természetes, még fájdalomcsillapításra sem volt szüksége! Viszont utána altatás alatt "rakták rendbe".
Szerintem ugyan annyi az esélyed a sima szülésre, mint bárki másnak.:-)
Engem császárral szült az anyukám, öcsémet pedig "rendesen".
Ha már akkor is lehetséges volt ez, akkor most miért ne lehetne? :-)
Sok sikert hozzá! :-)
Helló 79!
Csenge Győrben született. Háát a tesót mi későbbre, de tervezzük! Csenge 10 és fél hónapos. A 3 évet szerintem mindenképpen kivárjuk! :-)))
A dokimnak pedig itt nálunk Győrben nagyon nagyés nagyon jó híre van, úgyhogy én is bízom Benne! ;-)
Sziasztok!
Én is császárral szültem a kislányomat, és nagyon remélem, ogy majd a kistesóját természetes úton szülhetem! Nekem a Dokim azt mondta, ugyanannyi esélyem van rá, mint akit nem császároztak! :-)
Ámen! Úgy legyen! :-)
Nagyon magas dioptriájú szemüvegem volt.
9dioptria.Aztán azt javasolta a szemész,ha a szülés nehéznek ígérkezik,akkor császárt javasol.
Bár meg sem várta a doki, hogy jöjjenek a fájások,rögtön a műtőbe tolt:(
Nekem az első szülésem császáros volt,és utánna még két gyereket szültem simán.Úgyhogy lehet.
Sőtt még gátat sem kelett vágni.
További ajánlott fórumok:
- Akiknek a második babája is császárral született/születik beszélgessünk!
- Ha az első babámat császármetszéssel szültem, hány év múlva jöhet a második?
- Ha az első gyermekem császáros volt, a második is az lesz?
- Ha az első baba császárral jött a világra, akkor a második is császár lesz?
- Első gyermekem császárral született, a másodikkal terhességi cukrom lett. Ez a 2 ok együtt lehet indok az újabb császárra?
- Az első császár a második természetes szülés, a hasammal van a gond.