Ha angolul hallgatom a híreket, mennyi idő után értem meg mit mondanak? (tudásbázis)
En 8 eve Angliaban elek, de meg mindig nem ertem a hireket 100% osan.
De nagyon jol csinalod, kitartas, jo, ha van sikerelmenyed mert az inspiral.
Esetleg nezzel filmeket is feliratosan.m
Te, :D még jó, hogy a köv. hozzászólásban leírtad hogy a sz, az szó akar lenni.
Mert hírtelen arra gondoltam, hogy sz@r ragadt rád. :D
Ez pont arra jó, hogy megértsem az angol szöveget.
Nem most kezdtem az angolt, a középfok már megvan, csak a beszédértéssel volt/van gondom.
Nehezen hallom ki a szavakat, ha közben olvasom, és úgy hallgatom, akkor kihallom.
A Sky News-on mindig futnak alul a hírek leírva. Amit többször látok kiírva, és nem ismerem, azt szoktam felírni. Pl. Volt hír lavináról, akkor ezt a szót is felírtam. De minden nap többször szólnak a hírek Oscar Pistorius-ról, úgyhogy felírtam a letartóztat, vádol, zokog stb... szavakat is. És már simán felismerem, amikor mondják. Úgyhogy úgy néz ki, fejlődök apránként.
Csak arra vagyok kiváncsi, így mennyi idő után érthetek meg mindent.
Én is azt hittem unalmas lesz, de nem. És jó, hogy szintem mindent óránként ismételnek, így egyre jobban megértem.
Én 5 perc után megunnám.
Milyen szisztéma alapján jegyzeteled azt a pár szót?
Naponta 1,5-2 órát hallgatom a híreket angolul (sky news-t), közben pedig néhány szót kijegyzetelek.
Az első napokban szinte semmit nem értettem, de így pár nap után, mintha alakulna valami.
Szerintetek mennyi idő után érthetem meg a híreket?
További ajánlott fórumok:
- Szex- Miért mondanak nemet?
- 3 napja ezt a Szoboszlai Dominikot hallgatom. Interjúkban...
- Hat dolog, amit sohasem mondanak el a fogyókúrákról (pedig nem ártana tudnunk...)
- Te megsértődnél, ha ezt mondanák neked?(Első sorban férfiaknak)
- 8 óra óta "hegyes fülekkel" hallgatom, hogy mikor megy ölre...
- Egész nap a politikai eszemfuttatásait hallgatom a...