Ha a kutyust pelenkára szoktatom, később nem lesz nehéz leszoktatni róla? (tudásbázis)
Úgy valahogy, igen.
Én már a szúrósat nem értettem. :)))
Volt egy kan kutyánk, az kikeresett valami alacsony szúrós bokor-szerű valamit, arra igyekezett rákucorodni, és oda intézte a szilárdabbat.
Utána elment pár lépést a sima területig, és látványosan kapart hátrafele. :-D
Nekem is több kutyám volt, van.
Kis testűek, nagy testűek, lányok, fiúk. És egy kistestű kankutyám kaparta el a termést, de nem úgy, hogy értelme is lenne, hanem már elmenőben. Egyáltalán nem érintette a termést, mégis kapart. Viszont őt macska nevelte, talán azért:)
Azt a jelképes hátrafele kaparást sem ismered?
Nem tünteti el úgy, mint a macska, de kapar.
A kankutya pisiléssel jelöl, de a szuka néha (és nem mindegyik) tesz pár mozdulatot.
A nagyobb dolog után meg szintén nem mindegyik kutya, de igyekszik "eltüntetni".
Az indító kérdéshez visszatérve: nem kell leszoktatni róla. Ha majd rendben lesz minden, úgyis lent fogja végezni a dolga zömét, és ha mégis sürgős, akkor hadd használja csak a pelenkát, ha már ez a neve...:-D Nem kell majd szorongatnia a pisit.
Ha meg nem érnél rá levinni,vagy nagyon rossz az idő, akkor szuper, hogy emiatt nem lesz muszáj. Én bezzeg betegen is le kellett vigyem a kutyámat, amíg városi kutyás voltam.
Rákerestem, sokkal olcsóbb megoldás a szórható alom, de Te tudod.
Semmiképpen nem kell több mint egy darab, nehogy már ezzel akard kirakni a padlót. Azt azért csak szokja meg a kiskutyi, hogy oda kell mennie! :-D
Köszi.
Fura lehet a kutyának, mert ösztönösen elkaparná, amit csinált.
Bár az almot meg tényleg a mancsain széthordhatja.
Mentségemre szóljon, hogy annyi marhaságot kitaláltak már, azt hittem, ez is valami újabb. :-D
Jó 40 éve vagyok kutyás, de én mindig nagyobb testűeket tartottam.
Akkor miért hívjátok pelenkának?
Bocs, félreértettem egész idő alatt.
Szerencsére nálunk még ilyen probléma sem volt.
Jó pótmegoldás a pelenka, a kutya kijár, de ha nem vagyok otthon, használja a pelust.
"Azért is jobb a pelenkánál, mert elég nehéz lenne meggyőzni, hogy a pelust ne szedje le magáról"
Ez nyilván vicc :DDDDDDDDDDDDDDDDDD
Amíg nem kapja meg az oltàsát mindenképp pelenka nekem is vannak csivijeim, nekem az alomra nem mentek rá míg a pelenkàra rápakoltam őket kaja meg ébredés után 2-3 nap után megszokták, míg az alom nem tetszett nekik. Láttam itt 1-2 hozzászólást, hogy inkább alom mint pelenka mert így nem kell lemosni a fenekét hát a pelust sem a kutyára kell adni;)
Egy negatívum van a pelenkával kapcsolatban( nálunk mind 2 kutyusnál) nem tesz különbséget a pelenka és a szőnyeg között . Rászokott hogy a pelenkára rápisilünk és azt hiszi a szőnyeg is azért van:( 2 szőnyeg van a házban a fürdőben meg a kanapé előtt és ha nem figyeltem tuti arra pisilt. Tehát szerintem ha megkapja az oltásokat rögtön ki kell szoktatni, esténként sokszor én is kényelmes voltam és ott a pelus fel nem kelek, de ezzel elrontottam .
Egy megfelelő alomtálcából nem kaparja ki.
Azért is jobb a pelenkánál, mert elég nehéz lenne meggyőzni, hogy a pelust ne szedje le magáról, másrészt megtanul odamenni, ha kell neki, azaz szobatiszta lesz, mert nem csurizhat csak úgy, mint ahogy a pelenkába tehetné.
A kakiról nem is beszélve, azonnal mosni kellene a fenekét.
Ha akkor intézi a pelenkába, amikor alszol mondjuk, akkor leszedi magáról tuti, és akkor a pelenka meg kaki darabjait takaríthatod mindjárt reggel. Jobb az az alomtálca.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet leszoktatni párunkat az ivásról?
- Kutyát a felugrálásról hogy lehet leszoktatni?
- Számítógép függő lett a férjem, hogy lehetne leszoktatni róla?
- Szoptatásról való leszoktatást ki hogy csinálta?
- 2 és fél éves kisfiamat semmilyen módszerrel nem tudom leszoktatni a ciciről. Tanácsokat várok.
- Éjjel a csukott hálószobaajtó előtt nyávog a macska. Hogy kell leszoktatni róla?