Ha a felperes nem veszi át az idézését, és nem is értesítik mert átvettnek tekintik, igy elnapolhatják a pert? (tudásbázis)
Nem tudom, minden általános postai értesítőn van leírás, DE bevallom már nem emlékszem, hogy a bírósági idézésről szóló postai értesítő más kinézetű lett volna, úgyhogy nem kizárt, hisz ez kicsit másabb, mint egy sima ajánlott küldemény :-(
Mindenképp menj be a bíróságra és lehet ott (ha már a posta visszaküldte a feladónak) át tudjátok venni.
Nem tudom máshol, hogy működik, de a bíróság azon területére ahol a tárgyalások folytak, csak úgy mehettem tovább, hogy az idézést megmutattam!(bár akkoriban volt valami kavar és szigorítottak, lehet amúgy nincs így)
Ebben teljesen igazad van, félreérthetően fogalmaztam!
Attól, mert nem veszi át az idézést attól még nem szüntetik meg az eljárást. Viszont az igaz, hogy ha nem jelenik meg a felperes akkor igen!
Igen valami faliújságos, kifüggesztős dolog nekem is van az emlékeimben, csak nem voltam benne biztos, hülyeséget meg nem akarok írni (régen tanultam már :S )
De akkor ezek szerint semmi sem megoldhatatlan, sőt :)
A levelet pedig meghatalmazással bárki átveheti a postán egyébként. A kézbesítő pedig elvileg oda adja, ha a lakcímen talál valakit otthon :)
HA a felperes nem jelenik meg válás esetén törlik, akkor nem törlik ha az alperes megjelenik és Ő újra beadja, de akkor már ő lesz a felperes!
Már váltam sajnos én voltam a felperes és a bírónő az ügyvéd is elmondta, ha én nem vagyok ott tárgytalan, majd az első tárgyalás után a bírónő is elmondta, ha a következő tárgyaláson nem jelenünk meg megszűnik az eljárás!!
A postán is át lehet venni személyesen egy pár napig.
Anno a válásomkor én voltam a felperes, mikor hozta a postás az idézést nem voltam itthon, de a postán át tudtam venni, hisz az értesítőt bedobta a postaládába!
Ha az alperes nem jelenik meg a tárgyaláson , az más tészta, függ milyen ügyben folyik a tárgyalás, milyen büntető jogi következményei vannak.
Válás esetében pl: meghosszabbodik az eljárás, de nem szűnik meg, de csak akkor ha a Felperes jelen van
Bíráságban nem vagyok otthon, de ha tértivevény olyan jelzéssel megy vissza az Apehnak hogy pl. a címzett nem kereste, akkor az Apeh kiértesítettnek tekinti az iratot, hiába nem vette át senki.
Dettó ez van, ha valaki mondjuk a felmondását nem hajlandó a postástól átvenni. Itt kétszer kell megismételni, utána a munkaadó védve van.
További ajánlott fórumok:
- Előfordulhat, hogy nem értesítik az alperest a másodfokú tárgyalás időpontjáról?
- Ha a haszonélvező meghal értesítik a lakás tulajdonosát róla?
- Herpesz miatt elnapolhatják a műtétet?
- Nátha miatt elnapolhatnak egy szemészeti altatásos kisműtétet?
- Alap mammográfia vizsgálat után, ha valami gond van, mennyi idő alatt értesítik, hívják vissza az embert?
- Mammográfia után mennyi idő alatt értesítik az embert, ha további vizsgálatkora van szükség?