Előfordulhat, hogy nem értesítik az alperest a másodfokú tárgyalás időpontjáról? (tudásbázis)
Igen. Pl.
- rosszul adminisztráltak
- elkeverte a levelet a posta
- korrupció van a háttérben.
Egyébiránt ha ott lett volna, se tudott volna megszólalni. Másodfokon az ügyvédek és a bíró beszél csak, személyes meghallgatás nincs (másodfok csak nagyon szűk körben vehet fel bizonyítást, inkább visszatesz azonban elsőfokra, hogy ne legyen támadható).
Szóval mindegy, hogy ott van-e az alperes, vagy sem.
Ha jogi képviselővel járt el az alperes, akkor neki küldik az értesítést (nem idézés, mert azt csak akkor küldenek, ha kötelező megjelenni, a másodfokon pedig nem kötelező, mármint ha nem büntető ügyről beszélünk, de nyilván nem, mert alperest említ a kérdés :) ). Közvetlenül a félnek nem küld a bíróság, ha ügyvédje van.
Neki viszont küld mindenképp, ha nem, az baki. (ami persze sose fordul elő a bíróságokon ;) )
(egy ügyvéd)
Nem az en sztorim, családban van.
Azert csak ott lett volna az illetékes, akkor talan nem a legmagasabb kártérítést szabják ki.
(Ingatlanról van szó)
Új ügyvéd volt. Egyszeri találkozás, egyeztetés. Jelentkezik, amint tud bármit. Másodfokú tárgyalás illeték mentességet elintézte.
Aztán mar csak az ítéletről értesített.
Én ezt így nem tudom..de végzést tavaly július 18 óta a bíróságtól postán még nem kaptam meg,de az ügyvédem küldte augusztusban mail-ben....a másik félnek az ügyvédje nem küldte el,sem a bíróság így én postáztam le neki a héten,hogy mihez kell tartania magát....
Idézést viszont a peres felek mindenképp kapnak....hacsak az utolsó tárgyaláson nem lett letisztázva mikor lesz a következő..ha az elmarad akkor küldik az idézést...
Hosszú a sztori, nagyon hosszú... egy cikket is megérne...
Szóval a kérdés csak az, hogy szabályos az, hogy nem értesítsenek hivatalosan levélben erről?
Ügyvéd azt mondja utólag, hogy ő próbált szólni telefonon, de nem vette fel senki...
További ajánlott fórumok:
- Családi pótlék és gyes utalásának időpontjai 2010-ben
- "virág"-os dalok, slágerek, könyvek, versek...azaz minden, amiben előfordul valamilyen virág
- Párom letiltott a Hoxáról...veletek előfordúlt már hasonló?
- Tudja valaki a 2011-es Gyes és Családi pótlék postai, illetve a banki utalás időpontjait?
- Miért néznek keresztül rajtam a férfiak? veletek már előfordult, hogy úgy érzitek, senkinek nem akad meg rajtatok a szeme?
- Milyen gyakori, hogy az anyukátok főz nektek? Ez más helyeken is előfordul?