Ha 34 nap szabira 92000 Ft nettót kapok akkor szerintetek mennyire lehetek bejelentve? (tudásbázis)
"...megkérdeztem h mennyire vagyok bejelentve és mondta h minimálbérre 6órában."
aztán meg azt mondod, hogy 140ezerre.
gyed alatt ezt "nem szokás" megváltoztatni...
akkor számoljunk így.
így meg csak 65ezer körül van.
de ez sem biztos...
ha most 78ezer a minimálbér (annyi még?), akkor 6 órára minimum 58500-at kell kapnod.
De miért nem kérdezed meg őket?
Az adózás a mostani szabályoknak a megfelelő akkor is.
A régi bruttója alapján számolják a szabit.
Szia!
Megállja a helyét kb. 77.000 Ft-ra saccolom a bruttód.
A 34 nap, munkanap, egy hónap átlag 22 nap. Szóval kb 60.000 ft a 22 napra eső nettó. Az kb 77.000 Ft bruttót jelent.
én azt számoltam, ami a 34 nap szabadságodra járó bér.
a szabadság után járó bért régen az előző évi jövedelem alapján kellett kiszámolni, most nem tudom hogy van. tehát az után az év után kaptad (kapod?) a szabadságra a pénzt, amikor még dolgoztál. De javítsatok ki hozzáértők, lehet, hogy ma már nem így van?
További ajánlott fórumok:
- Zavarna titeket, ha az eddigi teljesen bejelentett „fehér“ munkabért ezentúl minimálra bejelentve szürkén kapnátok?
- Hol lehet megtudni, hogy egy adott lakcímre kik vannak bejelentve?
- Ha az ember éveken keresztül 4 órára van csak bejelentve, akkor azt hogy számolják be a nyugdíjba?
- Mennyire kell bejelentve lennem, hogy megkapjam a maximális GYED-et majd? Előző GYED járt le áprilisban, novemberben jön a második baba.
- Egy barátom nem fizette az internet számláját, még a szüleihez van bejelentve, elvihetnek onnan bármit a behajtók?
- 6 év bejelentett munkaviszony után mennyi munkanélküli jár? Minimálbérrel voltam bejelentve.