Egy barátom nem fizette az internet számláját, még a szüleihez van bejelentve, elvihetnek onnan bármit a behajtók? (beszélgetős fórum)
vannak a neten ingyenes jogi fórumok, ahol e-mailben,vagy fórumhozzászólásban felteheted a kérdésedet és egy jogi szakértő megválaszolja.
Keress egy ilyet, jobban jársz, mint a mi laikus válaszainkkal.
Maffia00 szerint elvihetnek!
A szülök kicsit megnyugodnának ha kijelentkezne!
létezik kényszerkijelentés, de elég hosszadalmas.
Miért akarják kijelenteni, ha tőlük úgysem vihetnek el semmit?????
sajnos, ha már végrehajtónál van az ügy, akkor megvolt a per is, és utána már csak a végrehajtóval lehet egyezkedni, vagyis nem igazán lehet...ők már csak egyösszegű tartozás kifizetést fogadnak el.
mekkora a teljes összeg? nem lehet személyi kölcsönt gyorsan felvenni vmelyik szülőnek, hogy ne legyen baj?
Még egy kérdés,a szülő is ki jelentheti???
Mert a fiúk nem hajlandó lépni semmiben.
A szülő beszélt velük amikor a telefonszámla sem lett befizetve és ott mondták hogy jönnek és elviszik a dolgokat!A szülő ezért volt megijedve!
Utána jött az internet számla,aztán az OTP,mert ugye megszűnt a munkahelye és nincs honnan vonni.
sajnos nem évek, hanem hetek, és ahová be van jelentve onnan is vihetnek el dolgokat....
tv, stb...
ezek a dolgok már nem húzódnak el sokáig...
Nem vihetnek el tőlük semmit!
De ha felhívja őket,és hajlandóságot mutat a visszafizetésre,bele fognak egyezni!Az ilyen cégeknél a legalacsonyabb törlesztőrészlet 5 e ft!Ha ő küld 2 e ft-ot,már az is jó!Időt tud vele nyerni!Mindenképpen beszéljen egy ügyintézővel!!!
Nincs tulajdonrésze a házból!
Behajtó vagy végrehajtó ,bocsánat nem vagyok tisztában ezekkel,ez az első ilyen estet amivel találkozom és a szülök is tapasztalatlanok ezért kértem itt segítséget.
Nem behajtó hanem végrehajtó. És az egy hosszú folyamat. Először is a bíróságon a szolgáltatónak polgári pert kell indítani, de legalábbis fizetési meghagyást kell kiadnia a nem fizető adósnak.... ha azt sem fizeti ki, akkor rendelhetnek el esetleg végrehajtást...de csak is olyan dologra ami az ő tulajdona és a hétköznapi életvitelt nem veszélyezteti.... ez az általános....
ÉVEK! nem megy egyik napról a másikra. Szerintem nem kell kijelentkeznie....
itt nem az internetszámlán van a hangsúly, hanem azon,hogy
HA jön a behajtó, elvihet-e bármit a szülők lakásából?
További ajánlott fórumok:
- Zavarna titeket, ha az eddigi teljesen bejelentett „fehér“ munkabért ezentúl minimálra bejelentve szürkén kapnátok?
- Hol lehet megtudni, hogy egy adott lakcímre kik vannak bejelentve?
- Ha az ember éveken keresztül 4 órára van csak bejelentve, akkor azt hogy számolják be a nyugdíjba?
- Miért lettem ilyen, miután beköltöztem a páromhoz és a szüleihez?
- Foglalhat-e végrehajtó kiskorú számláját?
- A baba lakcíme lehet az apukájának a címe, aki a szüleihez van bejelentve?Ha igen akkor milyen papírok kellenek?