Foglalhat-e végrehajtó kiskorú számláját? (beszélgetés)
Egyszer mi is jártunk így.
Az ügyfélkapura jött az értesítés, amiről viszont email nem érkezett, egyszer csak a férjem kevesebb fizetést kapott, amit nem is vettünk volna észre, ha a munkáltató nem adott volna a letiltás papírból.
Nagyon felháborodtam, hogy 6 ezer Ft miatt ilyen tortúrát csináltak...
Nincs bejelentett bér.
Alkalmi munkavállaló ha jól értem...
Nem jó ötlet.
Majd rájössz.
Ja, egyzkedhetsz is velük.
A kamatok egyrészét el szokták engedni.
A végrehajtót nem érdekli, hogy te nem tartod jogosnak, meg elévült (ami biztosan nincs így, mert erről mindig gondoskodnak). Ha megvan a végrehajtói bírósági végzés, akkor egyszerűen elkezdik vonni a bevételedből.
Ezt akkor hagyják abba, ha kicsengeted a fennmaradó tartozásodat és a végrehajtó munkadíját.
Az egy külön történet, ha te ezt jogi útra tereled.
Hát nem tudom, hogy mit csináltál.
Ellentmondást írtál és hivatkoztál elévülésre?
Mert ha nem ezt tetted, akkor bizony be fogják hajtani, ha nem találnak számlát, akkor a munkabéredből tiltják majd le.
Nem, gondolom nem erről van szó.
Ugye a szolgáltatói követelések elévülési ideje rövid. Ha jól tudom, akkor 1 év. Ha valakinek bármiért van telefon, stb. tartozása, amit évekig nem fizet be, az elévül 1 év után.
Szerintem a gáz, villany és víz nem tartozik ide.
Akkor nem inkasszálhatja a gyerek számláját!
Persze, ahogy LBO írta, letiltást küldhet.
És ugye nem is utalgatsz rá? Mert ha igen, és megkeresést küld a végrehajtó, akkor bizony megteszi.
Tehát, a végrehajtó, amikor megkeresést küld, akkor a fizetésedet követi le, és bizony nem számít, hogy a számla kinek a nevén van, ha a munkabéred odaérkezik.
Ha viszont nem oda megy a fizetésed, akkor nem inkasszózhatja, és nem azért, mert kiskorú, hanem azért, mert nem a te számlád.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek jogos zárolni egy bankszámlát végrehajtás céljából? A számlára csak a gyes és a családi pótlék megy rá.
- Diákhitel mizéria - Mit lehet tenni, ha az ügy már átkerült végrehajtóhoz?
- Mit vihet el a behajtó / végrehajtó?
- Ha jön a végrehajtó..?
- Gyámhivatali határozat végrehajtása rendőrségi segítséggel! Hogyan zajlik?
- A végrehajtó csak az állandó lakhelyről foglalhat le?