Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Gyűjtsünk fincsi ételpárosításokat! fórum

Gyűjtsünk fincsi ételpárosításokat! (beszélgetés)


1 2 3
82. tumbo2 (válaszként erre: 66. - 5d8fd6c5cb)
2022. jan. 9. 10:23
talán olvastad Dickens novelláját.az öreg,ja lehetett vagy 55 éves templomszolga volt.egy nap a lánya ebédet vitt neki,pacalt ,ott akart megebédelni a lépcsőn.aztán kijött egy úrféle,maga meg mit eszik itt,megkóstolta,fölfalta az egészet.ezek panaszkodnak,mondta,mikor a legjobbat eszik.de előtte még előadást tartott,maguk megeszik az árvák,az özvegyek elől a pacalt,meg más olcsó dolgot.
81. tumbo2 (válaszként erre: 62. - 5d8fd6c5cb)
2022. jan. 9. 10:14
milyen igazad van.legjobb nekem is az lenne,ha csak "összeiratkoznának"mint a csengetett mylordban.de csak nem vehetem el az örömét,de hogy jutunk el oda.mi hárman lennénk,meg a féltestvérei,persze alkatrészestől,meg pár barát.kb 50-60 személy.
80. tumbo2 (válaszként erre: 71. - Liliom10)
2022. jan. 9. 10:03
én sem,pedig húsos vagyok.egyszer a szüleink elmentek hazulról mondom,akkor csirkepörkölt lesz,nokedlivel.hárman tanakodtunk,ki vágja le a csirkét.még az öcsém sem vállalta,pedig akkor volt talán 15 éves.végül megkértük a szomszédasszonyt,aki pár évvel volt idősebb nálam,gond nélkül elvágta a nyakát.a többi,a pucolás,kibelezés,szétvágás nem okozott gondot,de hogy elvágjam a nyakát?
79. Napsugár8 (válaszként erre: 78. - Liliom10)
2022. jan. 9. 09:37
Köszi! Régen csináltam, régen ettem szóját. Valószínű, mostanában nem is fogok.
78. liliom10 (válaszként erre: 76. - Napsugár8)
2022. jan. 9. 09:22

Nem muszáj este beáztatni . Vegetás forró vizet öntök rá, elég neki fél-egy óra.

A rizibizit nem próbáltam még, de jó ötlet ! :)

2022. jan. 9. 07:04
Ma gölödin leves, resztelt máj, a megmaradó tésztából krumplis lángos.
76. Napsugár8 (válaszként erre: 72. - Liliom10)
2022. jan. 9. 07:03
És a granulátumból a rizi-bizi is, sok zöldséggel. Azért szerettem, mert ha előző este beáztattam, utána percek alatt lehetett belőle valami kaját összeütni, nem kellett vele órákat eltopogni a konyhában. :)
75. vigyefene (válaszként erre: 74. - NomNom)
2022. jan. 9. 04:15
Jó az akármilyen néven, de ez a mi Hansink válogatós, amint láthatjuk.
74. NomNom (válaszként erre: 65. - Vigyefene)
2022. jan. 8. 22:57
Nem az a surf’n’turf? 😂
73. 5d8fd6c5cb (válaszként erre: 71. - Liliom10)
2022. jan. 8. 22:01

Nekem az volt a természetes.

Nyáron Palatinus,Margitsziget, télen városligeti koripálya vagy a Normafa szánkózása.

Nem éreztem hiányát semminek sem.

72. liliom10 (válaszként erre: 68. - Napsugár8)
2022. jan. 8. 19:34

Már készítettem fasírtot úgy, hogy kicsit több, mint a fele hús, a többi szójagranulátum. Senki nem vette észre, hogy nem csupa hús. Csodálkoztak, mikor megmondtam.

Igen, a szójakockából jó a brassói. :)Itt jobban érezni, hogy nem hús, a fasírtnál nem.

71. liliom10 (válaszként erre: 63. - 5d8fd6c5cb)
2022. jan. 8. 19:30

Akkor igazi városi gyerek voltál. Nekem ott hiányzott volna a természet.

Sajnos, még disznóvágást is láttam rokonoknál, bár csak azután, hogy elvágták a disznó torkát, de hallottam a visítását, és nagyon sajnáltam. Utána az állat "alkatrészekre" szedését, és a hurka, kolbász készítését is láttam. Volt hangulata, mert összejöttek a rokonok segíteni. Ennyi elég is volt egy életre. Nem vágnék le egy állatot sem !

70. 5d8fd6c5cb (válaszként erre: 69. - Napsugár8)
2022. jan. 8. 18:37

amiket Te említesz olyanok nem voltak...

de voltak más élményeim, így nem érzem sok mindennek a hiányát..-)

69. Napsugár8 (válaszként erre: 62. - 5d8fd6c5cb)
2022. jan. 8. 16:07
... se bográcsos, se csűrdöngölős, semmi sem volt? Ejnye, ejnye, nem tudod, miről maradtál le. :D
68. Napsugár8 (válaszként erre: 64. - Globus)
2022. jan. 8. 16:02
Valamikor elég sokszor főztem szóját. El lehet azt jól készíteni, csak intenzívebb fűszerezés kell hozzá. Leginkább brassóit készítettem belőle, alaposan beborsozva és megnyomva zúzott fokhagymával... szerettem mert gyorsan kész, ha előtte időben előfőztük. De az utóbbi években már hanyagolnom kellett, a pm. alulm. nem díjazza a szóját. :))
67. vigyefene (válaszként erre: 66. - 5d8fd6c5cb)
2022. jan. 8. 15:46
-:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
66. 5d8fd6c5cb (válaszként erre: 65. - Vigyefene)
2022. jan. 8. 15:44

uuuuuuuuuutállak....-))Steak meg az a rák...pfújjj


nálam csak pacal volt ma, mint a szegényeknél....


nem futhattunk össze, mert én nem voltam olyan "strici" mint Teee..-)

65. vigyefene (válaszként erre: 63. - 5d8fd6c5cb)
2022. jan. 8. 15:39

Még az is lehet, hogy összefutottunk párszor.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Párositunk?

Steak rákkal.

64. globus (válaszként erre: 51. - Napsugár8)
2022. jan. 8. 15:35

Én is kilójára gondoltam. Ha 200 g 370 Ft (olcsóbbak közül), akkor árban ugyanannyi.

Egyszer bizonygattuk néhai főnökünknek, hogy a szójapörkölt nem jó. Azt mondta, még nem kóstoltátok az enyémet! Na, hozott egyszer, hát semmi különbség, csak csípősre fűszerezte. Abszolút nem lehet összetéveszteni a hússal, mint pótlás, max. beltartalmilag képzelhető el.

63. 5d8fd6c5cb (válaszként erre: 60. - Liliom10)
2022. jan. 8. 15:33

itt nőttem fel...


[link]

62. 5d8fd6c5cb (válaszként erre: 58. - Napsugár8)
2022. jan. 8. 15:30

Persze, hogy nem volt...

tíz év után elmentünk két tanúval, ennyi volt az egész, nem változott semmi sem.

61. Napsugár8 (válaszként erre: 60. - Liliom10)
2022. jan. 8. 15:18
Köszi! 👍👍👍
60. liliom10 (válaszként erre: 58. - Napsugár8)
2022. jan. 8. 15:09

A Blaha Lujza téren ... ott volt a gyönyörű régi Nemzeti Színház.

[link]

2022. jan. 8. 14:55
Hus olajban + valamilyen reszelt zoldség
58. Napsugár8 (válaszként erre: 56. - 5d8fd6c5cb)
2022. jan. 8. 14:12

No látod, azt meg én nem tudom, hogy hol áll meg a hatos...


Lagziban sem voltál? Azt akarod mondani, hogy saját lagzid sem volt?

57. 5d8fd6c5cb (válaszként erre: 54. - Napsugár8)
2022. jan. 8. 13:57
a 35 m2 nagy előnye, hogy gyorsan megy a takarítás.
56. 5d8fd6c5cb (válaszként erre: 54. - Napsugár8)
2022. jan. 8. 13:56

Bevallom férfiasan, hogy még az életben nem láttam disznóvágást élőben...

Tv-ben meg nem ugyanaz.


annyi, de annyi dologról csak hallottam és még sosem csináltam, vagy vettem részt benne.

Búcsú, disznóvágás, aratás, lagzi, és még ki tudja mi minden nem volt az életemben.

Én a Blahánál nőttem ekkora szép nagy marhává,

(édesanyám szavajárása volt teenager koromban) tudod, ott ahol a hatos megáll...-)

2022. jan. 8. 13:50
A változatosság kedvéért ma ebédre rántott kelkáposztát készítettem petrezselymes bulgurral. Én szeretem a kelkáposztát minden formában.
54. Napsugár8 (válaszként erre: 53. - 5d8fd6c5cb)
2022. jan. 8. 13:48
Oké! Megcsinálod? Leszek én a böllérasszony. Bár itt fent a másodikon, egy 35 2m-en, kissé bajos. Az erkélyen még csak megpörzsöljük, de a többi meló már bajos.
53. 5d8fd6c5cb (válaszként erre: 51. - Napsugár8)
2022. jan. 8. 13:46
Malacot kell vágni, az a megoldás..-)
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook