Gyűjtsünk fincsi ételpárosításokat! (beszélgetés)
Nem muszáj este beáztatni . Vegetás forró vizet öntök rá, elég neki fél-egy óra.
A rizibizit nem próbáltam még, de jó ötlet ! :)
Nekem az volt a természetes.
Nyáron Palatinus,Margitsziget, télen városligeti koripálya vagy a Normafa szánkózása.
Nem éreztem hiányát semminek sem.
Már készítettem fasírtot úgy, hogy kicsit több, mint a fele hús, a többi szójagranulátum. Senki nem vette észre, hogy nem csupa hús. Csodálkoztak, mikor megmondtam.
Igen, a szójakockából jó a brassói. :)Itt jobban érezni, hogy nem hús, a fasírtnál nem.
Akkor igazi városi gyerek voltál. Nekem ott hiányzott volna a természet.
Sajnos, még disznóvágást is láttam rokonoknál, bár csak azután, hogy elvágták a disznó torkát, de hallottam a visítását, és nagyon sajnáltam. Utána az állat "alkatrészekre" szedését, és a hurka, kolbász készítését is láttam. Volt hangulata, mert összejöttek a rokonok segíteni. Ennyi elég is volt egy életre. Nem vágnék le egy állatot sem !
amiket Te említesz olyanok nem voltak...
de voltak más élményeim, így nem érzem sok mindennek a hiányát..-)
uuuuuuuuuutállak....-))Steak meg az a rák...pfújjj
nálam csak pacal volt ma, mint a szegényeknél....
nem futhattunk össze, mert én nem voltam olyan "strici" mint Teee..-)
Még az is lehet, hogy összefutottunk párszor.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Párositunk?
Steak rákkal.
Én is kilójára gondoltam. Ha 200 g 370 Ft (olcsóbbak közül), akkor árban ugyanannyi.
Egyszer bizonygattuk néhai főnökünknek, hogy a szójapörkölt nem jó. Azt mondta, még nem kóstoltátok az enyémet! Na, hozott egyszer, hát semmi különbség, csak csípősre fűszerezte. Abszolút nem lehet összetéveszteni a hússal, mint pótlás, max. beltartalmilag képzelhető el.
Persze, hogy nem volt...
tíz év után elmentünk két tanúval, ennyi volt az egész, nem változott semmi sem.
A Blaha Lujza téren ... ott volt a gyönyörű régi Nemzeti Színház.
No látod, azt meg én nem tudom, hogy hol áll meg a hatos...
Lagziban sem voltál? Azt akarod mondani, hogy saját lagzid sem volt?
Bevallom férfiasan, hogy még az életben nem láttam disznóvágást élőben...
Tv-ben meg nem ugyanaz.
annyi, de annyi dologról csak hallottam és még sosem csináltam, vagy vettem részt benne.
Búcsú, disznóvágás, aratás, lagzi, és még ki tudja mi minden nem volt az életemben.
Én a Blahánál nőttem ekkora szép nagy marhává,
(édesanyám szavajárása volt teenager koromban) tudod, ott ahol a hatos megáll...-)
További ajánlott fórumok:
- Növényekkel kapcsolatos szólásokat, közmondásokat, szókapcsolatokat gyűjtsünk!
- Hajápolás, szépségápolás a természet erejével (fogjunk össze, gyűjtsünk receptet egymásnak, de semmi bolti termék!)
- Iskolai ötleteket gyűjtsünk! Tantárgyakkal, tanulással, neveléssel kapcsolatban milyen jó tapasztalataid vannak gyermeked iskolájában?
- Nem tudok lemondani a fincsi cukros, egészségtelen...
- Tudnátok nekem küldeni fincsi csokikrém receptet?
- Vicces logikai feladványok. Gyűjtsünk és fejtsünk! :D