Gyökérkezelt fog hónapok alatt sem gyógyult, gennyedzik. (tudásbázis kérdés)
Nem pont az ideg van gyulladásban. És nem lehet az ideg kiölése után rögtön tömni. Itt jól leírják.
Hogy a gennyes fogat nem lehet lezárni, az evidencia. Az is, hogy a genny kiürítése még nem jelenti, hogy nem gyűlik meg újra, szóval a tömés tényleg csak a kezelés lezárása legyen.
Hónapok alatt?!
Akkora góc lesz belőle, hogy a szívizomra is ráhúzódhat :O
Max 2 hét után orvost cseréltem volna.
Jesszus.
Nem az ideget kell kiölni, hanem a gyulladást megszüntetni.
Szia,
Nekem teljes újbóli gyökérkezelés, gyökértömés, és új korona lett a vége... és előtte egy évnyi góc a szervezetemben, vállfájdalommal, a gyökér tömött (rosszul kezelt) fog oldalán. És kb 100.000 ft extra.
Az első alkalommal nem tömték végig, maradt alatta egy üreg, ott szaporodtak fel a bacik, és komoly gyulladást okoztak (antibiotikum sem használt nekem sem). Muszáj volt újra nekifutni. Ahol másodszorra csinálták, ott profi módon oldották meg. Komoly felszerelésük volt, és tudásuk. Így is, mondták, hogy bármi lehet, meg kell nézni utána, hogy sikerült-e a tömés tökéletesen! Utánkövetni kellett. Na ezt első alkalommal nem csinálta a doki. Betömte és viszlát. Nem volt több röntgen, pedig nagyon kellett volna látni az eredményt. Ma már tudom, ragaszkodni fogok hozzá, ha hasonló helyzetbe kerülök.
Sok időm ráment, sok pénzem, és sok fájdalom volt... A dokit lecseréltem.
Sok sikert!!
Szia.
Volt hasonló, sőt, mint ha az én esetemet írtad volna le:-(
Már fel akarták nyitni a Mária u-ban, mikor jött egy nem magyar orvos és azt mondta, hogy "Klimicin!"
2 hétig szedtem, majd visszamentem és a gyulladás elmúlt, így vágás nélkül meg tudták oldani egy életre. (azóta panaszmentes vagyok)
Nekem mikor ilyen volt, nem tömte be a doki. Nyitva hagyta a fogat, 2-3 naponta kellett mennem, olyankor átmosta valami kesernyés antibiotikumos cuccal. Ez ment vagy 3 hétig, mire próba tömést tett bele Először valamilyen antibiotikumos vattával bélelte ki, arra tette a tömést. 2 hét múlva -mert nem okozott már semmi panaszt, nem fájt, nem nyomott, nem volt érzékeny-cserélte ki a végleges tömésre.
Bocs, hogy nem tudom a szakkifejezéseket :)
Szóval szerintem túl hamar zárták le mindannyiszor, nem hagytak utat a gennynek kijönni, a gyulladásnak elmúlni.
Kedves Hölgyek!
Azért írok ide, hát ha valakivel történt már hasonló, és tud tanácsot adni.
Augusztus 20 környékén gyökérkezeltek egy jobb, fent, kismetsző fogat. Ez után sok panasz volt a foggal,de a fogorvosom állandóan szabadságon volt, így hét(!) különböző orvos kezelt. Letömte ideiglenesen. Két nap múlva üvöltöttem a fájdalomtól, úgy feszített. Mentem ügyeletre, kifúrták, folyt a genny a fogból. Hazajött az orvosom, megint letömte ideiglenesen, majd megint elment szabadságra. Két nap múlva megint nem bírtam, ügyeletes orvos megint kifúrta, folyt a genny belőle. Harmadszor is letömte ideiglenesen, majd negyedszer is, mindkét alkalommal kikapartam magamnak egy-két nap múlva, annyira fájt, genny persze megint folyt belőle. Közben volt egy foghúzás is. A szájsebész és a fogorvos egymás között passzolgat engem. A szájsebész szerint váltsak fogorvost, a fogorvos szerint váltsak szájsebészt. A szájsebész azt mondja, ő addig nem rezektálja a gyökércsúcsot, amíg nem panaszmentes a fog. A fogorvos azt mondja, addig nem lesz panaszmentes, amíg a szájsebész nem rezektálja. Ez a tökéletes 22-es csapdája, a saját farkába harapó kígyó.
Ma elmentem az egyetemre. Az ottani orvos másfél órát kezelte a fogat, sokkal alaposabban, mint a körzeti, olyan műszereket használt, amit a körzeti orvos a kezébe sem vett. De a fog továbbra sem jó. Érzékeny, kezd feszülni, csodálnám, ha szombatnál tovább húznám vele.
Volt valakinek hasonló? Több hónapon keresztül nem gyógyuló, gennyező gyökérkezelt fog? Minen tanácsot szívesen veszek, és meghallgatok!
Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Töméscsere vagy gyökérkezelés?
- Foghúzás vagy gyökérkezelés?
- Volt olyan köztetek akinek gyökérkezelt fogat kihúztak mert sok alkalom után is fájt?
- Mivel jár egy gyökérkezelés? Mennyire fájdalmas?
- Szerintetek az normális, ha feszül a gyökérkezelt fogam?
- Akinek gyökérkezeltek fogat, minden esetben sikeres volt?