Gyes után közös megegyezés? (beszélgetés)
Még menyi szabid van?
Kicsit hosszabbíthatod a munkaviszonyod a következő képp. Én is ezt tettem a két gyerkőc közt. Szakítsd meg a szabidat 1-2 hét táppénzzel. Ennyi időra kiírhat a dokid anélkül,hogy flül vizsgálatot kéne kérni. Amíg táppénzen vagy nem mnodhatnak fel. Szabi alatt sajnos igen.
Így tólhastod picit az időt míg nem találsz másik munkát sok sikert!
igen, beleszámít a szabi is, így egy kicsit felnyomja az átlagot
igazán nincs mit :-)
na, ezt így spec. nem tudom, hogy most mi a konkrét szabály a m.nélküli terén, talán egy szakértő tud segíteni, de úgy gondolom, hogy a gyerekekkel töltött idő alatt is vonnak tőled járulékokat, így ergo ugyanúgy bele kéne számítódnia, mintha dolgoztál volna.
de mondom ezt a részt nem igazán vágom
akkor tényleg nem "csesztek ki" veled, mert ugyanabban biztosítanak helyet
a felmondási idő mindig a munkaszerződésben van, általában egy hónap, de ettől eltérőben is megállapodhattatok
Ha az általuk felajánlott verziót nem fogadod el, akkor simán jó a közös megegyezés. Ugyanolyan munkakört kell a gyes után is biztosítaniuk, amilyenből elmentél szülni. Az, hogy ez épp most neked nem jó, azt hiszem sokat nem tehetsz, mint elfogadod a közöst, vagy vállalod a 3 műszakot.
A kérdés csak az, hogy előtte is így dolgoztál-e, mert ha nem, akkor nem jogos!
További ajánlott fórumok:
- Milyen hátrány ér a munkaügyi központban, amennyiben nem közös megegyezéssel szűnik meg a munkaviszonyom, hanem én mondok fel?
- Márciusban letelik a gyes. Szeretnék felmondani a munkahelyemen közös megegyezéssel, de azt mondták, hogy arról nem lehet szó...
- 18 év után felmondtak az édesanyámnak ilyenkor mi a tendő? Közös megegyezéssel akarják elküldeni!
- Mikor kell bejelentkezni munkanélkülire közös megegyezés után?
- Közös megegyezéssel előre kifizetett tartásdíj után kérhet-e idővel a nevelő szülő felülvizsgálatot és kiegészítést bíróságnál?
- Közös megegyezéssel megszűnt munkaviszony után derült ki hogy terhes vagyok,munkanélküli segélyhez még harminc nap hiányzik, mit tegyek?