GYES után hová mehet az ember dolgozni, hogy "babának"-anyának is jó legyen? (beszélgetés)
Én is ezt kérdem, LEHET MUNKÁT TALÁLNI, DE OLYAT AMI JÓ NEKÜNK IS ÉS A GYEREK/GYEREKÜNKNEK IS?
Nekem is a kicsilányom decemberbe betölti a 3 évet. Lejár az a "nagy" pénz amit kapok gyest.
De megbeszéltem az óvónővel, hogy vegye be előbb pár hónappal és akkor eltudok menni dolgozni. Igy október 1-vel mehet a lánykám óviba. De csak akkor, ha feltudok mutatni a munkahelyről igazoló papírt.
Na itt a kérdés, hova mennyek dolgozni?
Apuci reggel elmegy ottholról 3:30-kor haza nem állandó időpontba jön. Nincs segítségem. Anyám dolgozik, tesóim dolgoznak. Anyós itthol van, de ő a sogórnőm lányaira vigyázz. Igy magam vagyok és a két gyerekem.
Szégyen nem szégyen már gondoltam a Tyúk telepre is, mint munkahely. Tojás szedésre, almolásra, szálításra. Reggel 7 órára kell menni és délután 15 óráig. Igy reggel eltudom vinni a gyerekeket óviba, délután tudok értük menni. De mi van a hétvégékkel, ha betegek, az óvi szünetekkel. Ilyenkor nincs hova tenni a gyerekeket.
Ugy, hogy nagy dillemma előtt állok, hogy hova visz az utam.
EÜ-ben dolgoztam, de ez kizárt, mert reggel6-től este6-ig kicsit durva lenne gyerek mellett!
Már csak azért is, mert reggelről nincs kire bízni a gyereket!!!
Más anyukák ezt hogyan oldják meg???
További ajánlott fórumok:
- Mikortól kell, hogy a babának napirendje legyen?
- Tud valaki abban segíteni, hogy mennyi minimális időt kell dolgozni egy friss munkahelyen, hogy az ember jogosult legyen a TGYÁS-ra?
- Szerintetek egy4-5 hónapos babának mennyit kell enni egy üveg bébi papiból, hogy ne legyen éhes következő etetésig?
- Milyen vitamint javasoltok (1év körüli babának), hogy jobb legyen az étvágya?
- Mit csináljak, hogy ne legyen lapos feje a babának?
- Ha hígabbra csinálom a tápszert, hogy ne legyen szorulásos, attól görcsölhet a hasa a babának?