Gyes után felmondás (beszélgetős fórum)
Azt értem, tudom.
Nem voltam személyesen érintett, de eddig úgy tudtam, kell a korábbi munkáltatótól is valami papír, hogy így dolgozhass. Barátnőm legalábbis így volt, és amikor munkábaállt, az új munkáltató kért valami papírt a régitől.
Valami olyasmit magyaráztak, hogy többek között azért, mert olyat nem lehet, hogy náluk van 6 órában, és az érte járó szabit is kiveszi, meg állományban van a régieknél is, és majd ott is kiveszi az ugyanerre az időszakra vonatkozó szabadságát.
Lehet, hogy nem így van, nem tudom, csak meglepett, hgoy nem kell(ett) semmi a régi munkaadótól...
Ha dolgoztál gyes mellett, akkor a korábbi munkáltatóddal nem kellett volna már felvenni a kapcsolatot??
Vagy ez nem bejelentett állás volt?
Ugyanúgy munkaviszonynak számít, csak épp passzív állományban voltál a GYES, GYED ideje alatt.
De szabadság csak a TGYÁS-ra és a GYED első évére jár.
Annyit tudsz csinálni, hogy mindent írásban intézel.
Nem küldhet el rendkívüli felmondással. Megszűnt az adott helyen a munkaköröd, így csak szabályosan küldhet el.
Neked kell megkeresned őket.
3 évnyi munkaviszony után még végkielégítés is jár elméletileg.
Szerintem ez nem ilyen egyszerű.
A szerződésedben elvileg szerepelnie kell a munkavégzés helyének.
Mivel a cég elköltözött, és Te nem írtál alá szerződésmódosítást, ők mondanak fel Neked, mivel nem tudnak a megjelölt telephelyen munkát biztosítani számodra.
Ebben az esetben jár végkielégítés és felmondási idő is.
Plusz az összegyűlt szabadság.
Szerintem ez így logikus.
Legegyszerűbb, ha te bemész a HR osztályra. Elmondod, ki vagy, mi a helyzet, és hogy ezen feltételekkel nem tudnál itt dolgozni tovább (valószínűleg ők se számolnak veled). Kiadják a szabadságodat (vagy kifizetik, ez a ritkább), a papírjaidat (idő, mire elkészül), addig kereshetsz mást.
Nálunk legalábbis így ment.
Sziasztok!
A gyes nemsokára letetlik,mert betölti a fiam a 3 évet.Elvileg mennem kéne vissza dolgozni,de idő közben a cég átalakúlt és el is költözött tőlünk 200 km-re tehát ha aharnék se tudnék menni dolgozni. Tulajdonos váltás volt és mivel nekem egymás után jött két gyerkőc 5 évet voltam otthon.Előtte a cégnél lehúztam 4,5 évet.Ilyenkor mire számíthatok. Nekem kell jelentkeznem ,hogy mi legyen,vagy nekik kell felvenni a kapcsolatot velem.Vagy csak küldik majd a felmondásról a papírokat ,mivel nem tud vissza venni?Gőzöm sincs ilyenkor mit szokás csinálni?