Gyes mellett dolgozok, beteg lett a gyerek! (beszélgetés)
Hát igen, tudod a bölcsi! Két héttel a munkába állásom előtt kezdte! Azóta már többször beteg volt. Eddig még meg tudtam oldani, de félek hogy sokszor lesz beteg, mert orrmandula megnagyobbodás gyanúja áll fenn. Elég durván horkol! De hát mindíg náthás is. Most megvárjuk a jobb időt és ha tartósan fennáll a horkolás, akkor fülorrgégészet, aztán lehet műtét lesz...!
Nem lesz egyszerű... más is már végigcsinálta, valahogy majd csak túléljük!
Igen, egy kicsit most segíteni kell a családodnak, ha meg tudjátok oldani. Később már kicsit könnyebb lesz, alakulnak majd a dolgok, de tudod, hogy az eleje mindig nehezebb. Most még az előítéleteket is le kell győznöd.
Amúgy a táppénz szabályai vonatkoznak rád, ezeket már nem másoltam be. Akkor jól értelmeztem, hogy most kezdtél dolgozni, és máris beteg lett. :(
Nagyon sajnálom, remélem, hogy hamar meggyógyul a kicsid!
"A gyermekgondozási segély folyósításának időtartamára gyermekápolási táppénz nem jár, kivéve ha a szülő a gyermekgondozási segély mellett munkát végez."
Tehát egy keveset legalább dolgoznod kell, és később is csak a munkaviszonyod alapján jár majd a táppénz, ha beteg a gyerek. Az a baj, hogy ha a próbaidő alatt többször is beteg, akkor indok nélkül nem fognak tovább alkalmazni. :( Tudod, a kisgyerekes anyukák sokat hiányoznak, nem akarnak helyettest fizetni a cégek.
ajjjaj,a gyes felett elsiklottam,viszont az alábbi linken szakértőtöl érdeklődhetsz és elég gyorsan érdemleges választ ad gyeses kérdésben is.
Azt gondoltam, de gyes mellett kaphatok táppénzt?
Köszike a választ!
Gyes mellett hogy tudok otthon maradni a beteg gyerekemmel? Táppénzt ugye nem kaphatok!? Mivel még próbaidős vagyok szabadságra nem mehetek. Az orvos ad egy igazolást és akkor fizetetlenre megyek, vagy hogy működik ez?
Valaki tud nekem segíteni?
Köszi!
További ajánlott fórumok:
- Akik gyerek mellett tanulnak szakmát 2010-ben, beszélgessünk
- Van itt olyan, aki tartósan beteg gyerek mellett dolgozik, és a gyerek ovis?
- Tartós beteg gyerek mellett ki hogy él meg?Ki mit dolgozik és hogyan teszi ezt?
- GYET mellett 4 órás munkám van. Ha beteg a gyerekem, jár a táppénz?
- Tartósan beteg gyerek melletti munka?
- Milyen adókedvezmény jár tartós beteg gyerek mellett?