Van itt olyan, aki tartósan beteg gyerek mellett dolgozik, és a gyerek ovis? (tudásbázis kérdés)
Most hívtam az Államkincstárat, és azt mndták, hogy idén januártól egész nap lehet oviban.
Előtte volt valamilyan időbeli korlát, de eltörölték.
Jó kérdés! :)
Elvileg, ha a munkahelyed tb-kifizető hely, akkor a fizuddal kapod rendesen. Én dolgoztam olyan cégnél, hogy 100%-ot fizettek, tehát észre sem lehetett venni, hogy szabin voltam, vagy táppénzen. A keresetem %-át vették alapul. A mostaninál 70 vagy mennyi %. A keresetemé.
A 180 napos viszonyításról nem tudok. Vagy legalább is nem a táppénz vonatkozásában. Ezt inkább szakembertől kellene megkérdezni.
És azt nem tudod véletlenül, hogy miből számolnak majd táppénzt?
Azt hallottam, hogy amíg 180 napot le nem dolgozok, addig a minmálbér 60%-a lesz a táppénz, illetve csak a ledogozott napok számával megegyező számú táppénzes napra leszek jogosult.
Ha már megvan a 180 napom, akkor már a béremből számítják ki a táppénzt.
Tényleg??
jajj, de jó, köszi!
Mindenhol más mondanak, a tb-t felhívni meg képtelenség, bemenni meg egynapos program..
Nekem is tartós betegek a fiúk, én GYes-en vagyok és mellette rokkantnyugdíjas is. Már lehet 8 órában dolgozni, a rokkantnyugdíj miatt a kereset összege fontos. A GYES mellett lehet dolgozni, 8 órában. Ha tartós betegek, akkor évente (vagy attól függ, mi a baj) meg kell hosszíbbítani és ugyanúgy jár mellette minden. Táppénz is, stb.
Ha apud megy GYEs-re, akkor pláne elmehetsz betegszabira.
Azt szeretném megtudni hogy dolgozhatok -e 8 órában gyes mellett, ha a fiam tartósan beteg, és ovis lesz ősztól.
Kapok -e így majd táppénzt, ha beteg lesz?
Átadhatom -e a gyest a rokantnyugdíjas apukámnak,aki nem él velünk,( csak a közelben) és ilyenkor eljöhetek -e táppénzre ha a fiam megbetegszik?
Nálatok hogy van?
Köszönöm a segítséget, és nektek pedig minden jót!!!
Szia!
Nekem mindkét gyerekem tartós beteg, sőt én is az vagyok, (rosszindulatú daganat miatt)és dolgozom. Másképpen megélni sem tudnánk!
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményed arról, ha valaki öregségi nyugdíj mellett dolgozik?
- Két ovis gyermek mellett, szerintetek hol tudnék dolgozni 4-6 órában?A férjem dolgozik reggeltől estig, én nem találok munkát érettségivel.
- Tartós beteg gyerek mellett ki hogy él meg?Ki mit dolgozik és hogyan teszi ezt?
- Van itt valaki, aki orvos mellett dolgozik?
- Igaz az, hogy csak 15 napig jár táppénz annak, aki rokkantnyugdíj mellett dolgozik?
- Tartósan beteg gyerek melletti munka?