Gyes alatt vissza szeretnék menni dolgozni, de nem vesznek vissza. Hogy is van ez? (beszélgetés)
5. csiga1170
2011. szept. 1. 21:27
én is jeleztem már, hogy visszamennék és nekem is ugyanezt mondták, hogy most nem tudnak majd ha lesz üresedés. Én úgy olvastam 2 hónap után köteles visszavenni. Én egy nagy állami cégnél dolgozom és mégis ez van...
4. b235ac96d5 (válaszként erre: 1. - Mazsola86)
2011. szept. 1. 19:27
Ez egy magán cég? Kérdezz meg egy munkaügyi jogászt. Ha szakszervezeti tag vagy kérdezd meg a titkárt, mert minden nagyobb szakszervezetnek van saját, ingyenesen igénybe vehető, munkaügyi jogásza, aki segít. Ha a gyes előtt volt státuszod, kötelesek visszahelyezni abba.Ne hagyd magad! :)
3. HegPet (válaszként erre: 1. - Mazsola86)
2011. szept. 1. 17:43
egyszerű: fordulj munkaügyi bírósághoz!
1. mazsola86
2011. szept. 1. 16:34
már hónapokkal ez előtt bejelentettem hogy vissza szeretnék menni. A válasz az volt hogy ha lesz üresedés akkor visszavesznek. Erre van üresedés, de ahelyett hogy engem vennének fel, inkább szétosztják a munkát egymás között. Így olcsóbb és ugyan annyi pénzért megcsinálják többen :(
További ajánlott fórumok:
- Márciusban készülök visszamenni dolgozni, akkor telik le a GYED-em, és márciustól már GYES-en leszek így. GYES alatt felmondhatnak?
- GYES alatt vissza szeretnék menni dolgozni, de nem akarnak visszavenni. A cég lehet nemsokára megszűnik. Mit lehet tenni ilyenkor?
- Novemberben jár le a GYED-em, vissza akartam menni dolgozni, de nem már most mondták, hogy nem vesznek vissza. Mit tehetek?
- Ha letelik a GYED-em és vissza szeretnék menni dolgozni, de nem vesznek vissza, akkor munkanélkülinek minősülök?
- Munkajogban járatos valaki? Ha visszamegyek dolgozni a GYED lejárta után, mi a sorsa a GYED alatt összegyült szabadságomnak?
- Ha a GYES ideje alatt visszamegyek dolgozni 4 órában, akkor előtte ki kell vennem a szabimat, vagy majd csak ha lejár a GYES?