Ha a GYES ideje alatt visszamegyek dolgozni 4 órában, akkor előtte ki kell vennem a szabimat, vagy majd csak ha lejár a GYES? (tudásbázis)
5. manianyu
2011. ápr. 6. 08:15
Köszönöm a válaszokat... :-)
4. csandi1973
2011. ápr. 6. 07:55
Én is szabik kivételével kezdek, ami az esetemben 50 nap.
3. Duncan
2011. ápr. 6. 07:34
Én kivettem az összes felhamozott szabadságot, amikor lejárt a gyedem, egyből szabival kezdtem. Ha az lejár utána tényleges munka:)
2. da0b46cf98
2011. ápr. 6. 07:22
szabadságok kivételében a munkavállaló a gyermek otthoni gondozásának ideje alatt akadályoztatva van, így a visszatérés az esedékesség évétől eltérő felhalmozott szabadságok kiadásával kezdődik. Időnként értelmezésbeli különbségek vannak e tekintetben, a törvény rendelkezése szerint 30 napon belül kell kiadni a szabadságot és ez nem azt jelenti, hogy 30 napon belül kell megkezdeni a kiadását, hanem azt, hogy 30 napon belül ki is kellene adni. Ez a visszatérő anyák/apák esetében lehetetlen, mert 30 (naptári) napon belül 20-23 munkanap adható ki, ezért van az, hogy már az első napon szabadsággal kell kezdeni. Ettől érvényesen eltérni nem lehet.
1. manianyu
2011. ápr. 6. 07:06
Ha a GYES ideje alatt visszamegyek dolgozni 4 órában, akkor előtte ki kell vennem a szabimat, vagy majd csak ha lejár a GYES?
További ajánlott fórumok:
- Hány nap szabadság jár, ha Gyes után visszamegyek dolgozni?
- Ha 2 év gyed, 1 év gyes után visszamegyek dolgozni, és újból terhes leszek hamarosan, a gyed mennyi ideig jár az új tv. szerint?
- Jár-e a Gyes, ha 8 órában visszamegyek dolgozni?
- Ha kislányom 2 éves kora után visszamegyek dolgozni, meddig tart a védettségem a munkahelyemen?
- Az lenne a kérdésem, hogy ha GYES mellett visszamegyek 6 órában dolgozni, felmondhatnak-e amíg kapom a GYES-t? Köszönöm a segítséget!
- Ha 4 órában dolgoztam 3 évig utána gyesen voltam ha visszamegyek 6 órába dolgozni mennyi szabadság jár nekem.?