Az lenne a kérdésem, hogy ha GYES mellett visszamegyek 6 órában dolgozni, felmondhatnak-e amíg kapom a GYES-t? Köszönöm a segítséget! (tudásbázis kérdés)
Igen, megvan a törvénybe bekerült a végére a gyes folyósítása, csak ez egy régebbi volt. Szóval ez fontos.
Ugye a munkaidő része már nem aktuális a cikknek, ezért fontos a heti 30 órás munkaviszony, mert így teljesül a gyes folyósítása.
Na, most nem találom a gyes-es dolgot, de a munka törvénykönyve szerint a gyermek 3 éves koráig védett vagy. Sajnos tudom, mert nekem nemrég komolyan utána kellett néznem.
90§(1) e) bekezdése
90. § (1) A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt:
e) a gyermek ápolása, illetve gondozása céljára kapott fizetés nélküli szabadságnak [138. § (5) bekezdés], illetve - a fizetés nélküli szabadság igénybevétele nélkül is - a gyermek hároméves koráig terjedő,
ez érdekes, köszönöm a felvilágosítást
csak azt nem értem, hogy aki 6 órában dolgozik, kapja a gyest, miért védett?
aki 8 órában, az gyest sem kap és nem is védett...
Szia!
Szerintem igen, köteles a cég visszavenni, de azt hiszem egy hónapig köteles foglalkoztatni.
Semmi köze a gyes-hez, de remélem jön valaki, aki valóban ért hozzá és elmondja, hogyan is van pontosan.
További ajánlott fórumok:
- Hány nap szabadság jár, ha Gyes után visszamegyek dolgozni?
- Ha 2 év gyed, 1 év gyes után visszamegyek dolgozni, és újból terhes leszek hamarosan, a gyed mennyi ideig jár az új tv. szerint?
- Márciusban készülök visszamenni dolgozni, akkor telik le a GYED-em, és márciustól már GYES-en leszek így. GYES alatt felmondhatnak?
- Jár-e a Gyes, ha 8 órában visszamegyek dolgozni?
- Ha kislányom 2 éves kora után visszamegyek dolgozni, meddig tart a védettségem a munkahelyemen?
- Igaz az, hogy ha visszamondom a gyedet, mert visszamegyek dolgozni és ha 3 hónap múlva meggondolom magam, akkor újra eljöhetek gyedre?