Ha 4 órában dolgoztam 3 évig utána gyesen voltam ha visszamegyek 6 órába dolgozni mennyi szabadság jár nekem.? (tudásbázis kérdés)
6. 41fdab80c1
2011. márc. 22. 12:01
Amikor szültél és még maradt szabid, azok a napok+ a GYES első évére a munkaviszonyod alapján járó egy évi.
De ha pl.a szülés előtt voltál táppénzen és esetleg áthúzódik a következő évre a szülés, akkor más a helyzet. Minden függ a dátumoktól.
A szabadság napjainak számát nem befolyásolja, hogy napi 4, vagy 6, esetleg 8 órában dolgozol.
5. kriszto
2008. szept. 3. 16:34
De az elmúlt 3 évre is jár visszamenőleg? Bocsi ha hülyeséget kérdeztem de 10 évvel ezelött amikor visszamentem dolgozni azzal kezdték hogy kiadták a (talán ) 60 nap szabit.Ilyen már nincs?
Igy van, a szabi életkor utánjár, illetve a gyerekek után 2nap/fő, de csak az egyik szülő igényelheti. A ledolgozott napi-heti-havi óraszámnak semmi köze nincs hozzá.
3. kriszto
2008. szept. 2. 15:43
4éve nov.-ben kaptuk egy 2és fél éves kisfiut nevelőszülőként, azonnal gyesre jöttem vele .Elötte 4 órában dolgoztam.Közben állapotos lettem és most fog letelni a gyesem a kislányommal.Kiváncsi lennék jár e nekem szabadság amit a gyes alatt nem vettem ki, vagy ilyen már nincs is ?
2. ejmi
2008. szept. 2. 15:41
Az életkorodnak megfelelően, ugyan annyi, mint ha 8 órában dolgoznál. Teljelsen minden, hogy 4-6-8 óra, a szabi ugyan annyi !
1. kriszto
2008. szept. 2. 15:39
Ha 4 órában dolgoztam 3 évig utána gyesen voltam ha visszamegyek 6 órába dolgozni mennyi szabadság jár nekem.?
További ajánlott fórumok:
- Hány nap szabadság jár, ha Gyes után visszamegyek dolgozni?
- Ha 2 év gyed, 1 év gyes után visszamegyek dolgozni, és újból terhes leszek hamarosan, a gyed mennyi ideig jár az új tv. szerint?
- Lejár a gyesem, előtte gyed-en voltam, előtte dolgoztam. Az lenne a kérdésem mennyi szabadság jár erre az időszakra a munkáltatótól?
- Munkajogban járatos valaki? Ha visszamegyek dolgozni a GYED lejárta után, mi a sorsa a GYED alatt összegyült szabadságomnak?
- Hogyan történik a szabadság kiadása, ha GYES mellett visszamegyek részmunkaidőben dolgozni?
- Jár-e szabadság, ha ebben az évben betegség miatt még nem dolgoztam?