Gyermekelhelyezés apánál (beszélgetés)
Sziasztok
Tegnap hivatalosan véglegesen jogerősen elváltunk.
Közös szülői felügyelet,heti váltásban. Gyerektartás nincs a családit és a gyerekkedvezményt én kapom.
Azt hiszem talán ez a legjobb döntés. Kértünk szünetet a Bírónőtől és ketten átbeszéltük 5 percben hogy mindketten a legjobbat szeretnénk a fiuknak és ha a bíró dönt az csak rossz lehet. Mindketten kompromisszumot kötöttünk, mert vannak dolgok amik nem tetszenek amikor a gyerekek a másik félnél vannak, de mérlegeltünk, hogy ezek nem akkora problémák, hogy szülessen egy nem kedvező bírói döntés.
Hát nagyjából ennyi.
Köszönöm a tanácsokat és a hozzászólásokat.
Na, igen, ilyen kis apróságok vannak apuka részéről és még ő szeretné elperelni...
Szerintem ezeket kezeld diszkréten, mert a gyerekek arra ugranak, ha a szeretteiket valaki más a háta mögött nekik szapulja. Erre megsértődnek és innen lehet a dühkitörés. Akármennyire is viszket, hogy megmondd nekik, hogy lám, az apjuk ott hagyja a penészes uzsit, stb., ne előttük tedd! Mert ők mindkettőtöket szeretnek és bántja őket, ha szapuljátok egymást, mert ők úgy érzik, hogy kereszttűzben vannak.
Ki kellene hangsúlyozni, hogy sem te, sem az apjuk nem akar kizárólagos láthatást, hanem egyformán láthassátok őket továbbra is. Ha szapulod az apjukat, csak megutáltatod magad velük.
Még mindig nem írtad, hogy mi az, ami miatt a bíró és a szakértők téged alkalmatlannak tartanak? Mert 1 pofon miatt nem hiszem, de még ha van másik pasid, annak sincs köze váláskor a gyermek neveléséhez, vagyis ez nem úgy működik, hogy ha te csaltad meg a másikat, akkor "büntiből" elveszik tőled a gyerekeket. Sőt, nagyon nyomós ok kell ahhoz, hogy nevelésre alkalmatlan legyél, hiszen még sok drogos anyukának is meghagyják a gyerek elhelyezést, igaz, felügyelettel.
Elhiszem, hogy mindent megteszel, csak nem értem, hogy mibe kötöttek bele, ami miatt esélyes, hogy te nem láthatod őket annyit, mint eddig? Azt felejtsd el, hogy betanították a gyerekeket, mert a szakember az ilyet levágja, szóval valami más lehetett a gond.
Nem szapulom az apjukat. Sokak szerint még túl szépen is beszélek róla. A fiúk már tökéletesen ismerik az apjuk hiányosságait és szólnak is ha valamit nem tud megcsinálni.
A nagyobbik lábait is csak én maszírozom, mert csak nálam engedhető meg, hogy fájjon.
De mindegy is. Igazándiból tanácsért jöttem,meghallgatok minden véleményt.
körömvágással kezdesz....
hát, nem a legjobb felütés egy kiskamasszal szemben.....főleg, mert -gondolom- közben meg is jegyezted, hogy bezzeg az apád nem vág neked körmöt...
meg a penészes szendvics is.... a fiadnak ott is csak az jöhetett le, hogy Te meg az apját fúrod, és azt sugallod, hogy nem tudja rendesen ellátni őket.
Megcsaltad a férjed és elköltöztél. Nem nagyon csodálkozhatsz, hogy a gyerekek megorroltak Rád. Persze, ezt tetézi, hogy a férjed is húzza őket, de azt hiszem, Te sem jól kommunikálod ezt az egész helyzetet a gyerekekkel.
Plusz még fiúk, tehát méginkább érthető, hogy az apjukhoz húznak. Benned csalódtak egy nagyot, innen csak nagyon okosan "keverve a lapokat" tudsz kimászni.
A sárdobálásba ne menj bele, bármennyire is sz*r a helyzet.
A fiúkkal próbálj meg elbeszélgetni az egész probléma kialakulásáról, az indítékaidról, az érzelmeidről. Ne az apjukat savazd, kizárólag a saját érzelmeidről mesélj nekik.
Biztos megenyhülnek, de erre sok időt kell adj nekik.
Ez így van. Hidd el folyamatosan próbálkozok és igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni. Igen két nyaklevesről beszélünk, és számos olyan dühkitörésről amit a gyerek produkált irányomba. Nekemjött rugdosott stb., ilyenkor persze próbáltam nyugtatni lefogni.
Higgyétek el és kövezzetek meg, ha tényleg azt látnám, hogy nála jobb helye van a gyerekeknek akkor engedném. De pont amit egy hozzászóló megemlített, hiányos a lecke. Jönnek hozzám egy hét után és körömvágással kezdünk. Vasárnap este az uzsonnás dobozból szó szerint kimászott a penészes előző heti uzsonna. Igen szereti a gyerekeit, ezt elismerem, de sok olyan dologra nem tud kellő figyelmet szentelni amire kéne. Mindenképpen írok csütörtök este, hogy mi történt a tárgyaláson.
Ha már külön vagytok, teljesen mindegy, hány nője van.
De mondom, te járd körül, mindent tegyél meg azért, hogy alkalmas légy, ha még nem késő. Mert a szakértők azért is szakértők, hogy észrevegyék, hogy egy gyereknek be lett tanítva, hogy mivel vádolja az anyját, vagy tényleg az igazat mondja.
Van munkád, el tudod te is tartani őket amikor ott vannak nálad, van tiszta ágy, ruha, kaja, szerető légkör stb. Közös programok, házi feladat rendben, és így tovább, minden, ami egy szülői gondviselés kategóriában benne lehet. Ha ők sem érzik jól magukat nálad, nyilván valami oka van, gondolkozz egy kicsit!
Ha a gyerekem leqrváz és adok neki ezért egy taslit, az szerintem nem egészen a bántalmazás kategória, úgy értem, ha ez nem rendszeres és megvolt rá az okod, egyszeri alkalom, ezt a bíró sem fogja úgy venni, hogy ütöd-vered a gyereket.
Az exednek ezek szerint csődeljárása volt, hát azokra igencsak rá szoktak szállni a fináncok. Szar ügy, hogy nem tudsz erről többet, mert ha mégis van pénze és becsődöltetett 2 céget, az már elég nagy gáz (neki), és ez így megmagyarázza, hogy nincs igazolt jövedelem, de "igazolatlan" meg bőven. Ha a bíró ezt a pici részletet sem veszi észre és mégis úgy gondolja, hogy te csapnivaló anya lennél, sajnálom, de 2 eset van. Vagy nagyon igazságtalan és vak a bíró, vagy valahol annyira sok szól ellened, hogy elveszítheted őket. De mivel ezt csak te tudhatod, hogy mi szól ellened, te látod jobban.
Igazából nagyon sokszor igenis megmarad a közös felügyelet, nem úgy van az, hogy tönkre akar tenni az ex, és kész. Tegyél meg minél többet azért, hogy ne tudja ellened nevelni a gyerkőcöket! A tiszteletet nem lehet erőltetni, azt ki kell vívnod máshogy, több szeretettel és akkor hiába hazudnak nekik a hátad mögött, lepereg róluk. Te mivel próbáltad meggyőzni őket, hogy a rólad terjesztett dolgok hazugságok?
Nincs igazolható jövedelme mert két cégét becsödöltette és most az elmondása szerint a apjának segít a vállalkozásába és azért kap pénzt.
Hidd el ha tudtam volna hogy ez lesz akkor teljesen máshogy csinálom a dolgokat. Hozzáteszem sokak szerint neki volt kapcsolata a házasságunk alatt csak én vak voltam.
Ő megmondta amikor ez az egész elkezdődött, hogy tönkre fog tenni és elveszi tőlem a gyerekeket. Sajnos mivel én jöttem el az otthonunkból a fiuk is valamilyen szinten rám haragszanak. A nagyobbiknak elég sokat el is mesélt, olyanokat mondott nekik, hogy én már nem szeretem őket és ezért mentem el. Persze hogy ezek után a fiukkal romlott a kapcsolatom.Volt hogy közölte velem a 9 éves, hogy romlott utszéli micsoda vagyok és utál engem és azonnal megy az apjához, aztán felhívta mert persze kapott mobilt apától és el is ment vele.Sajnos és elismerem, volt hogy ilyenkor a szájára csaptam amit el is mondott apának aki fel is fújta a dolgokat. Tehát innentől szerintem nem kell soroljam, hogy a szakértőnek is csak azt mondták, hogy én ütöm verem a gyereket. Aki ezt be is kajálta, és erre nyilatkozta le azt, hogy apánál jobb helyük lenne. Én amióta ez az egész elkezdődött próbálom bebizonyítani, hogy nagyon sok minden rosszul lett előadva de nem tudom ilyenkor mennyire sikerül. Kértük a bíróságot nem egyszer, hogy keresse meg a nevelési tanácsadót ahova az én kezdeményezésemre jártunk el, hátha javítani tudok a gyerekkel való viszonyomon. Persze ők egyből levágták a szitut és tökéletesen látják milyen aljas dolgokat csinál a férjem. Valamiért a bíróság mégsem keresi meg őket. Mondd meg őszintén, nem úgy tűnik ez az egész mint egy összeesküvés elmélet???
Szerintem ha másba nem, abba próbálj kapaszkodni, hogy a férjednek nincs igazolható jövedelme.
A szakértői vélemény valószínűleg sokat nyom a latban. De ez a saját szakértője, vagy a bíróság kérte fel?
Milyen érveket hozott fel a szakértői vélemény ellened, és miket az apa mellett? Ezeket is kellene tudni.
Nincs igazolható jövedelme, de ott több a pénz és ezt a bíró ennyire figyelembe se veszi? Vagy nálad tényleg még annyi sincs? Ha ez tényleg így van, akkor honnan van neki pénze?
Sajnálom, hogy így alakult, de pl elválhattál volna, mielőtt megcsalod. Amúgy nem biztos, hogy akkor nem bántalmazott volna...
De mi az, ami miatt nálatok annyira rossz helye van a gyerekeknek? Hiszen ha mindkettőtök alkalmas a gyereknevelésre, akkor nem veszik el tőled őket, vagyis megmarad a közös. Valami miatt nem vagy alkalmas a bíró szerint? Kicsit kevés az info.
Ha anyagilag is tudod biztosítani a gyerekek nevelését, akkor semmi esélye arra, hogy el tudja perelni tőled a gyerekeidet! Anyától csak akkor veszik el a gyereket, ha alkoholista, drogos vagy prostituált, tehát a gyerekeit veszélyezteti, ill. ha nem tudja őket eltartani. Ahogy olvasom, itt egyikről sincs szó.
Ha ő nekiáll hazudozni rólad, vihetsz tanúkat, pl. védőnő, szomszédok, stb.
Csak úgy szivességből játszásiból bejelentette?
Itt valami nem stimmel.
Ki az aki vállalja ennek a járulékrészét?
Szia!
A leírtak alapján 0% esély a per megnyerésére.
Gondolom ha odakerülne a gyerek a párod akkor is külföldön dolgozna ,igaz?
Olyan mintha magadnak szeretnéd elperelni.
Tudod a gyerek örökre gyereke marad valakinek de a párkapcsolat nem ilyen.
Mit szólnál ha az ex-ed minden barátnője megpróbálná elvenni a gyerekedet?
További ajánlott fórumok:
- Bántalmazás, válás, gyermekelhelyezés
- Mennyi időbe telik, hogy zajlik a gyermekelhelyezés?
- Van itt olyan édesanya, aki a válás gyermekelhelyezés során alul maradt az apával szemben?
- Meddig és hogyan zajlik egy gyermekelhelyezés megváltoztatása?
- A gyermekelhelyezés működhet közös megegyezés alapján?
- A napokban indítottam el a gyermekelhelyezési pert és a gyermektartás megállapítását. Jövő hónaptól hogyan tudják vonni?