Gyermekeink és a fognyűvő manók...:) (beszélgetés)
Szegény! Sajnálom! Ez nagyon nehéz helyzet lehet nektek! Emlékszem én is arra, hogy mennyit szenvedtem ez miatt!
Hála a jó égnek, ma már nem gond és nem parázok az ellenőrzéseken. Minden évben megyünk a fogorvoshoz és 16 éve nem találtak nálam lukas fogat! Kissé megszállott lettem, talán ezért! Bízom benne, hogy nálatok is egészségesek lesznek a maradandó fogacskák!
Sajnálom! Nem szerettelek volna megbántani! Én a saját szüleimből indulok ki! Tudod mikor a 13 éves gyerek fogkefét kunyerál magának a boltban az ősöktől és anyuci megkérdezi mi ez a dívatozás... tehát csak az én példámból indultam ki! És ma sem értem meg a szüleimet! És sajnos az öcsémék sem vergödnek a gyerekeik fogaival Ha hozzám jönnek nyaralni soha nem raknak a gyerekeknek fogkefét! És mikor megkérdem van-e nekik saját fogkeféjük, azt felelik nem szoktak fogat mosni! Tehát tényleg BOCS !!!!!
A gyereknek szoktál zymafluort vagy hasonló fog erősítő tabletát adni?
Én is nagyon sokat jártam fogorvoshoz és én is a szüleimet hibáztatom érte. 12-13évesen kértem eröszakosabban azt, hogy legyen fogke/fogkrém ami a sajátom! Mert a szüleimnél nem volt "dívat" a fogmosás és azt sem tekintették intő jelnek, hogy állandóan fájt a fogam! Na mindegy,ez van, ma már nincs lukas fogam, mind megcsináltattam és nem kellett nekem sem protézis :D
A gyerekeimnek teljesen egészségesek a fogaik! És maximálisan törekszem arra, hogy ők ne tapasztalják meg, mi az a fogfájás!
Jajjaj, a fogas kérdés!:-(((
Amikor én gyerek voltam, még nem volt ilyen kultúrája sem az egészséges étkezésnek, sem a fogmosásnak.Anyám még az édes reszelt almát, őszibarackot is megcukrozta, nem beszélve a főzelékekről.Így már pici koromban a fogorvosi székben ültem...és emlékszem, mikor az első fogamat kihúzták a Madarászban, olyan kicsi voltam, hogy nem azt mondtam sírva, hogy kihúzták a fogamat, hanem, hogy kitörték a fogamat.Még a kis drapp kötött pulóveremre is emlékszem,fehér mintákkal, amiben voltam.
Onnantól kezdve, mondhatom, a fél életemet fogorvosi székben töltöttem. Ha nem járnék ilyen hisztérikusan fogászhoz, ma már protézisem lenne.
És, ugyanilyen hisztérikusan vigyázok a gyerekek fogaira is. Gábor 5 múlt, Katika 2 és fél, és számtalan fogkefét, fogkrémet elhasználtunk már.Amikor oviba beiratkoztunk az volt a második kérdésem, mosnak-e fogat lefekvés előtt.
És, nagyon kevés édességet adok. Máig sincs rossz foguk.
Gábornak talán már nem lesz lyukas tejfoga, de a Picinél - úgy érzem - versenyt futok az idővel.Ha két és fél múlva neki is hibátlan lesz a fogsora, talán megnyugszom - kis időre.
Szed a lányod dentokart vagy zymafluor tabletát? Viszont nem hiszem, hogy azt a fogacskát nyitva kellett volna hagynia a dokinak.
A barátnőmmel is beszélgettünk a gyerekek fogairól és mondta,hogy nagyon mélyek a gyerek fogában a mélyedések, erre én mondtam neki,miért nem mennek el a dokihoz és rakat a gyerek fogaira tömést és bevált nem lukad a barázdában a fog.:)))
Nem tudom, a kicsik fogai milyen allapotban vannak, de a felnottek fogai sem jok (Magyarorszagon kulonosen) nagy altalanossagban, ezt tudom, mert minden embernel figyel(t)em, akivel beszelek.
Kepzelheted, ha mar az elso, lathato fogak sem jok, mi lehet ott a hatso fogaknal :((
Engem is anno a fognyuvo manoval riogattak es nagyon bejott :D
Nekem három gyerekem van és nagyon vigyázok a gyerekeim fogaira. Minden nyáron fogorvoshoz megyünk a ikrek még az iskolával is mennek, de soha nem volt még lukas foguk(11) Domit(3) is szoktuk vinni bár csak azért,hogy szokja a dokikat.Nagyon szerencsésnek mondhatom magam mert rátaláltam egy szájsebészeti klinikára, ahol fiatal orvostan hallgatok vizsgálják a lurkóimat és mindig mosolyogva jővünk megyünk.Dominak mindig felfújnak egy gumikesztyűk és rajzolnak is rá neki mosolygos arcocskát.
A fogmosást még mindig ellenőrzöm az ikreknél Dominak meg én mosom a fogát,legelább 7 éves koráig.
Miért van az,hogy még mindig olyan sok gyereknek ki van elől "romolva" a foga nem értem, miért nem vigyáznak a szülők a fehér tejfogacskákra. Tegnap iszonyú sok fekete fogú gyerekkel találkoztam.Nagyon sajnálom őket, amiért az összes metsző foguk tővig elromlott.... Kiváncsi vagyok a véleményetekre,ti hogyan látjátok/oldjátok meg a gyerekek száj/fog ápolását.
Nekem bejött mindegyik gyerekemnél(persze az ikrek már tudják az igazat:DDDD) : a manó elviszi a fogad ha nem mossuk meg... . Vettem enyhén mentolos fogkrémet és mindenkinek dicsekedik milyen jó a lehelete:)
További ajánlott fórumok:
- Gyerekszáj - gyermekeink aranyköpései
- Miért támadják azokat a szülőket, akik vegetáriánus módon étkeztetik a gyermekeiket?
- Ti támogatjátok anyagilag a gyermekeitek életkezdését? Ha nem, akkor miért nem?
- Meditáció az iskolákban? Mire nevelik a gyermekeinket?
- Tudsz venni ajándékot a gyermekeidnek Karácsonyra?
- Nem a gyermekeidért élsz