Gyerektartás árverésre került ház esetén (beszélgetés)
Szerintem a gyerektartás bejegyzést nem kell töröltetni az árverezés miatt.
Azt hiszem át akarnak verni.
Amikor valamit elárvereznek, akkor ugye van egy sorrend ami alapján a befolyt összegből ki kell fizetni a bejegyzett tartozásokat, és bár lehet, hogy nem az első helyen van a gyerektartás miatti tartozás, de az is sorban áll.
Az új tulajnak tök mindegy, hogy az általa megfizetett összeget ki kapja, neki így is - úgy is ki kell fizetnie, és akkor neked is jár a gyerektartás.
Persze, lehet olyan, hogy nem tudják annyiért elárverezni, hogy minden bejegyzett tartozás kifizetésre kerüljön, de ez esetben nem történik meg a tranzakció és kész.
Szerintem mondjon le más az általa követelt tartozásról, te meg ne!
Mindig azt próbálják az ilyenre rábeszélni, akit a legegyszerűbbnek gondolnak. Ne hagyd magad!
Ha aláírod, akkor lemondasz a követelésről.
Nem tudhatjuk, hogy az ingatlanra még milyen egyéb adósságok vannak ráterhelve.
Lehet, hogy összességében több, mint amennyit az érverezésen adnak érte.
Nem tudom a 91250 Ft és járulékai pontosan mekkora összeget tesznek ki, és ebből mikor, milyen összeghez fogsz hozzájutni.
Nem szabad aláírni. Ez a pénz neked jár. Elég szomorú, hogy azóta felnőttek a gyerekek.
Csak akkor írd alá, ha nincs szükséged pénzre és segíteni szeretnél a férjeden. Ugyanis ennyivel is több marad neki az árverezés után az ingatlan árából.
Nem szabad aláírni!
A férjed ebben az eljárásban a végrehajtóval kéne tárgyalnia nem közvetlenül téged zaklatni.
Alá ne írd!!!
Amit eddig nem fizetett ki, az most lesz esedékes, hogy megkapd!!!
Lehet, még kamat is járna?....
Ha rá van terhelve a házra a gyerektartás ki nem fizetett összege és árvereznek, akkor az árverező ennek tudatában fogja eladni a házat és a vételárból a téged megillető részt neked fogja utalni!
Ha aláírod a lemondást, az a pénz a volt férjed pénztárcájába fog vándorolni!
Az önkormányzat gyámügyi osztályán érdeklődjél, mivel mi nem ismerhetjük a dolog idáig való menetét!
(Ez ingyenes!!! Az ügyvéd nem.)
Szerintem, ha az állam fizette helyette, az leveszi könyörtelenül.
Hiába lettek felnőttek a gyerekek, a tartozása gondolom nem évül el.
A Gyámhatóságot kérdezném meg, mi a teendő, abban az esetben is, ha már nagykorúak a gyerekek.
Vagy egy ügyvéddel beszéld meg mielőtt bármit is teszel.
Én nem mondanék le róla, az árverés így os, úgy is meg fog történni.
További ajánlott fórumok:
- Ha az apa nem fizet gyerektartást
- Ti visszakövetelnétek az eddig kifizetett gyerektartást?
- Van olyan akinek a drága exének sikerült a gyerektartásdíjat csökkentenie? Írnátok a tapasztalaitokról?
- Miért nem büntetném az apát, ha nem fizet gyerektartást!
- Van köztetek olyan aki külföldről kapja a gyerektartást miközben ő és a gyermek Magyarországon él?
- Szerintetek nagykorú gyermek esetén aki tanul a tartásra kötelezett szülő utalhatja-e önhatalmúlag a gyerek számlájára a gyerektartást?