Gyerekkori zaklatást fel lehet dolgozni később? (tudásbázis)
írtam és sírtam..beszélni nem sokat sikerült.Óvatosan kérdezgetett,utána kipróbáltunk relaxációt.Jellemző,hogy megkérdeztem,elhitte-e,amit mondtam.
Hétfőn újra megyek.Az a szerencsém,hogy hozzá járok csoportos terápiára és pszichodrámára is.Heti 1-1 alkalom
Elképzelhetetlen,hogy eljátsszam ezt,de állítólag sokat fejlődtem a néhány csoport alatt.
Helló!
Szerintem meg lehet tanulni élni egy ilyen múlttal úgy, hogy még boldog is lehetsz! Ha ezt feldolgozásnak nevezzük, akkor annak... de talán azokat az érzéseket nem lehet kitörölni, csak szembe tudunk velük nézni és elfogadni.
Én tudom, hogy mit jelent ez az egész. Nekem is nagyon nagy munkám van már benne... de én azt mondom, hogy lehetséges a boldogságod! Csak nehéz lesz elérni. Piszok nehéz, de megéri!
Én bármikor fel tudom idézni annak a vascsőnek a szagát, fogását, a tenyerem izzadását amivel szétvertem volna valakit... Szóval, itt van velem, de nem bánt, nem fáj.
Ha szeretnél dumálni ismeretlenül, állok rendelkezésedre!
Holnap kezdjük:félek de kíváncsi is vagyok.
Mi lesz?
Erre te tudod a legjobban a választ!
Több oka lehet:
- a 9 éves is már nagyon jól tudja, hogy nem helyes ami vele történik
- félelem, hogy elhiszik-e
- önhibáztatás: valamit tettem amivel kiváltottam
- félelem a zaklatótól
- a családtagok bántásával is fenyegetőzhet a zaklató
Nemcsak a bántalmazott nem beszél, gyakran még az sem aki valamilyen módon rájön, hogy mi történik.
Nagyon sokan meg annyira képesek elnyomni ezeket a helyzeteket, hogy felnőttként nem is biztosak abban, hogy megtörténtek vagy annyira, hogy a tudatban nincsenek is meg, csak szomatikus problémák ütköznek ki. Nagyon sokféleképpen védekezik a psziché.
persze, h lehet.
éesz benne egy kis munka, de lehet. ugyes vagy, h elindultal az uton :)
Igen, helyre lehet hozni. Jó, hogy elindultál, a pszichológus tud segíteni. Fontos, hogy tudatosítsd te semmiben sem vagy hibás, semmit nem tehettél volna másképp, hogy ne történjenek meg veled azok a dolgok.
Kövesd a pszichológusod tanácsait!
Nem lesz könnyű.
Valószínűleg nem szereted magad, amiért ez megtörténhetett veled. Ennek oka a hízás, és hogy nincsenek barátaid.
Próbálj nyugodt körülmények között arra a kislányra koncentrálni, aki akkor voltál, és gondolatban öleld meg őt!
40 felett járok,eljutottam pszichológushoz és most először beszéltem/tudtam beszélni arról,amit a nagybátyám tett 9-15 éves koromban.
Nem gondoltam,hogy elhiszi bárki is,de a pszichológus azt mondta,dolgozunk rajta..szerintetek hogyan?
Onnan változott meg az életem,meghíztam,nem voltak barátaim,kerültem a társaságot.
helyre lehet ezt még hozni??
További ajánlott fórumok:
- Mi szerettél volna lenni gyerekkorodban? - És mi lett belőled?
- Szellemekkel kapcsolatos gyerekkori élményetek volt már?
- Mai gyerekek kontra mi gyerekkorunk
- A gyerekkori elhanyagolás hatásai, mit gondoltok erről?
- Egy fiatal nő kezdeményezheti a tegeződést egy idősebb férfi felé, akit gyerekkora óta ismer,de már ciki a csókolom?
- Mit tanuljak, ha később külföldön szeretnék dolgozni?