Mit tanuljak, ha később külföldön szeretnék dolgozni? (beszélgetés)
NYELVET! az adott ország nyelvét!
Sokan kiutaznak vakmerően null nyelvtudás nélkül, aztán meg csak lesnek amikor nem tudnak érvényesülni, nameg lehúzzák őket.
Ez egyfajta kiszolgáltatottság.
És ebben a farkastörvények uralta világban mindig az lesz elveszve, aki nem tud kommunikálni.
Szinte bármi jó, ami egészségüggyel kapcsolatos. Ápoló, gyógytornász, orvos... Ezek az egész világon nagyon keresettek, minden fejlettebb országban komoly hiány van belőlük.
Bár lány vagy, de azért ideírom az informatikát és a gépész-/villamosmérnököt is. Hátha ezek jobban érdekelnek. Ezekkel még jobban lehet keresni, mint orvosként.
Nézd meg hogy az adott országban mire van kereslet.
Pl;itt: [link]
Nyelvet fontos!Minél többet,minél magasabb szinten,annál jobb! :)
Először is nyelvet, ha nem tudod.
Másodjára nézz utána, hogy ahova mennél miből van hiány és azt.... :)
Banki/pénzügyi szférában jól lehet keresni és el is lehet helyezkedni. Már a gyakornoki programok is jól fizetnek, főleg ha angol nyelvű diplomával kopogtat az ajtón.
Kérdés, h a fórumindító szeretne-e fizikai munkát végezni?
Angliában a legtöbb helyen a szakács is megkapja a borravaló ráeső részét. a hagymapucolás, vágás meg a jobb helyeken a kézilányok feladata és nem a szakácsé.
azt, meg hogy a szakácsmunka keményebb, mint a pincéré nem merném kijelenteni...
Először is annak nézz utàna, hogy milyen végzettséget fogadnak el. Én pl.hiàba tanultam, elvileg
nem dolgozhatok a szakmámban, el kéne végeznem itt kinn a sulit, de sajna nincs rá időm.
Pl. eladóként, pincérként dolgozhatsz végzettség nélkül is, viszont amit jelenleg tanulsz és később tanulni szeretnél, szerintem majdnem biztos, hogy nem fogadják el.
Tanuld meg jól a nyelvet, dolgozz esetleg pincérként, és kint végezd el azt a sulit,amiben később dolgozni szeretnel.
További ajánlott fórumok:
- Segítség, a férjem külföldön akar dolgozni!
- Ha külföldön sokkal több pénzt lehet keresni. Miért csodálkoznak, ha minden jó szakember/ a legtöbb ember kimegy oda dolgozni?
- Külföldön dolgozni! Tapasztalatok, vélemények. Megéri?
- Ha Te szeretnél külföldön dolgozni, a párod pedig hallani sem akar róla. Teendők, tanácsok?
- Külföldön dolgozni.Melyik országot ajánljátok angol nyelvtudással? Ami meg is éri..
- Tudnál külföldön dolgozni úgy, hogy a család, férj, gyerekek, már nagyok, itthon maradnak?