Gyengeség, kimerültség - milyen vitamin használhat? (beszélgetés)
Én vérvételen voltam D vitamin szűrésen. Nagyfokú hiányom volt. Akkor kaptam a D vitamint és a Ca-t is.
Amikor már értékhatáron belül voltam. (Kontroll vérvétellel állapították meg), utána jött össze a baba.
Az első három hónapban szedtem Femibiont, de utána már nem volt szükség. Aki cukormentes életet él, annak nincs ami elvonja a szervezetéből a vitaminokat. Magneziumot szedek, de a vas és folsavat néha szedek, a laboreredmény nem indokolja az állandó szedést, viszont mivel a D3 vitamin szintem még labilis, ezért szülés után vissza kell térnem a szedéséhez.
Szóval egy kismamának hasznos a kismama vitamin és a sok kálcium-magnézium, hogy ne romoljon a fog és ne legyen csontritkulás.
Számomra furik az ismereteid...
Viszont ha valakinek petérési gondja van, vagy inzulin problémája, arra kiválló.
Én fél évig szedtem ilyen nagy adagban, melléje nagyon nagy adagban a D3 vitamint, és így jött össze a baba, és jöttem helyre az inzulinrezissztenciából, úgy, hgoy előtte csak lombikot javasoltak, és két babám is elment a magas inzulinszint miatt.
Abban egyetértek veled, hgoy a Magnéziumot kiüti, de valamit valamiért. Most meg csak magnéziumot szedek a terhesség miatt, de szülés után újra D3 vitamin és Calcium.:)
Ez nagyjából van csak így. Pl. nem jó ilyen nagy mennyiségben szedni a kálciumot önmagában, mert ami egyensúlyban tartja a szervezetben, az a magnézium. Nem engedi a felesleget lerakódni az ízületekre, érfalakra pl.
Az egyensúly a fontos! Ha egyvalamiből tartósan sokat szedünk, a többi kiürülésével járhat.
Nyáron ott a sok napsütés, de télen ha nem vagy eleget a napon nem árt a D vitamin mellé. Én ilyenkor Ca-Mg D3 készítményt használok, de főleg azért, mert már régen voltam elsőbálozó! :))
Én ilyenkor télen mindig csíráztatok. Nem nagy befektetés csíráztató edényt beszerezni. A műanyag három szintes 800 Ft volt 3-4 évvel ezelőtt. Nekem kettő is van, hogy folyamatos legyen az ellátás. A magok is elérhető áron vannak kiszereléstől függően 100-400 Ft. A nagyobb csomag akár egész szezonra elegendő. Rengeteg vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, enzimet tartalmaznak. Soknak van antibiotikus, gyulladásgátló hatása. Emellett lugosítanak is. Mi nagyon szeretjük a retekcsírát, a lucernát, a napraforgót. Ezeket nagyon könnyű csíráztatni. A búza akármilyen egészséges is, sajnos nem a kedvencünk... kicsit rágós :). Szeretem a rukkolát, a hagymát is, de ezek kényesebbek...
Szinte minden étkezéshez fogyasztjuk. Reggelihez, szendvicsbe, salátába keverve. Finom...
Én pl. C vitamint évek óta nem szedtem, mégsem voltam sem influenzás, de még meg sem fáztam. Helyette narancsot, grapefruitot eszek, nyáron meg rengeteg saját termesztésű bio paprikát.
A D vitamint télen fontosabbnak tartom mint a C vitamint.
Elegendő alvás, mozgás (pl. séta) a szabadban-természetben, elegendő folyadék (víz és nem üdítők..), zöldség-gyümölcs.
Immunerősítésre csipkebogyó teát szoktam inni, az c vitamint is tartalmaz.
Persze az is kell, lelkileg rendben legyen az ember.
Én 1500 mg Ca-ot szedtem, de az sem épül be D3 vitamin nélkül.
A cukor pedig egyensen elvonja a Ca-t a szevezetből.
Kell hozzá a D vitamin, amúgy meg másra tényleg nincs szükség, ha nem eszel cukros dolgokat, mert a cukor az ami kivonja a vitamint a szervezetből.
Illetve ha nem fogyasztasz Ca dús termékeket, mert éppen ételallergiád van, akkor nem árt a D3 vitamin mellé a Ca.
Ha meg nem eszik az ember májat vagy elég húst, akkor a vasat is kell pótolni, de amúgy ha normálisan kiegyensúlyozottan táplálkozik, akkor nem kell multivitamin.Ebben egyetértek veled.
Nekem meg 4 orvos felmenőm van, és mind szed vitamint. Na bumm...
Szerintem sem elég a téli gyümölcs-zöldség-mozgás kombó, a legtöbbeknek. Ha másért nem is, legalább magunkat nyugtatjuk azzal, hogy igyekszünk MINDENT megtenni/megenni:DDD, az egészség érdekében.
Két egyetemet végzett barátnőm van: az egyik kémikus, a másik gyógyszerész. Egyikük sem hajlandó semmiféle multivitamin-félét (stb....) szedni.
Azt mondják, ők tudják, mi van benne...
Sok a félreértés azzal kapcsolatosan. Pl. a patkányméreg szintetikus. A gyilkos galóca meg természetes.
Mindkettő kiválóan öl.
Arra próbálok utalni, hogy hányavetin kezelik az emberek a "természetes" dolgokat. Azok is hatnak, azok is lehetnek veszélyesek stb. Hányan isznak l. fogamzásgátló mellé nyugtatóteát? Sokan, mert természetes. Aztán csodálkoznak, hogy terhesek lesznek, mert a nyugtató teák legelterjedtebb hatóanyagai semlegesítik a fogamzásgátlót.
Óvatosnak és körültekintőnek kell lenni.
Hát igen, szerintem sem haszontalan :)
Persze, biztos változik az ára. Sőőőt, ezer százalék, h most drágább, mert én múlt szeptemberben vettem az utolsót.
Huh, hát amit Te szedsz, még brutálisabb árú.. És ha emellett még kell szedni mást is, akkor -- Hm, miért ezt szeded?:) Mit szedsz, megtudhatom?