Gyeden vagyok, milyen papírokat kell leadni az adóbevalláshoz? Teljes mértékben vagyok sügér a dologhoz.... (tudásbázis)
Majd én kiguglizom :)
"adózás szempontjából a GYED bérjövedelemnek minősül és ezért annak összegét a 1253-s
számú bevallás 3. sorában kell feltüntetni. A bevallást az ellátást folyósítója által adott igazolás alapján kell kitölteni, amelyben a bevallás soraira hivatkozással szerepel a jövedelem, az adóalap és a levont adóelőleg összege"
A nyomtatványt a végén pdf formátumban lemented és elviszed egy pen-drivon kinyomtatni
A kitöltést gyed esetén nem tudom. Bizonyára egyéb jövedelem és 10% elismert költség
Ha még regisztrálva is lennél a magyarország.hu-n akkor elektronikusan is elküldhető
XXI.század :)
Miért szivnád meg?
apeh.hu
letöltöd az abevjava programot és hozzá a 1253-as nyomtatványt, vele együtt a kitöltési segédletet
Értelemszerűen kitöltöd, ki is számol mindent
Kinyomtatod és elküldöd
Amennyiben az apeh-ra akartad bízni, arról az adóhatóság felé már régen írásban nyilatkozni kellett volna, és gondolom ehhez az igazolásokat is leadni (ennek a határidejében nem vagyok biztos)
magadnak, vagy könyvelővel is megcsináltathatod, munkáltató által kiadott igazolás kell hozzá, valamint, ha van önkéntes pénztári befizetés arról az igazolás, gyerekkedvezmény, stb... többféle papír "kell", de ezeket meg kellett kapnod januárban, február elején postán, tehát nem kell utána járni, begyűjteni (max. otthon körülnézni)
Én nem borultam ki.
Csak felhívod a figyelmem, hogy a határidő 21.
Ha ezt tudod, mással is tisztában lehetsz.
Eddig ki csinálta az adóbevallásod?
Jójó ne borulj ki totál nem értek hozzá írtam az elején!
Mert messze van és babakocsival nem tudok villamosozni. Így is be kell mennem, csak megvárom amíg a férjem szabadnapos lesz. Na meg ma jutott eszembe.
Pfff!
Az a bevallás beadási határideje, ezt talán mindenki tudja.
Ha nem kaptál semmit, miért nem mentél be személyesen?
Azt már le kellett volna adni, nem?
Amit a MÁK-tól kaptál, vagy a munkáltatódtól. Elvileg január 31-ig megkaptad.
További ajánlott fórumok:
- Kisállat biztosításánál milyen papírokat kell beküldeni a biztosítóhoz?
- Felnőttként (kb. 30 évesen) milyen mértékben és meddig tűröd el, hogy a szüleid, a nagynénikéd, stb. beleavatkozzanak az életedbe?
- Február 15-ig az Apeh megcsinálja az adóbevallást, de hogyan?
- Szja adóbevallásban tudna valaki segíteni?
- Ha valakinek tavaly csak GYES volt a jövedelme, annak kell adóbevallást benyújtania?
- Mi a határideje a munkaügyi központoknak, munkahelyeknek kiadni az adóbevalláshoz a papírokat?