Görögdinnye granita recept
A Görögdinnye granita hozzávalói:60 dkg dinnyehús
1.5 dl víz
5 dkg cukor
1 citrom
A Görögdinnye granita elkészítési módja:
1,5dl vizet és 5dkg cukrot kis lábasban összeforralunk, hogy a cukor teljesen felolvadjon. (a cukor mennyisége ízléstől és a dinnye édességétől is függ) Hozzáadjuk egy citrom, vagy két zöldcitrom levét és lehűtjük. Kb. 60dkg görögdinnyehúst magostul felkockázunk. Hozzáöntjük a kihűtött szirupot, és botmixerrel, vagy turmixgépben teljesen simára pürésítjük. Szűrőn átpasszírozzuk, hogy a magokat eltávolítsuk. A gyümölcspürét nagy lapos műanyag edénybe töltjük, és a mélyhűtőbe tesszük. Kb.1 óra múlva kivesszük, és egy villával jégszilánkokra, kásásra kapargatjuk. Ezt megismételjük még néhányszor egy-két óránként.
Még finomabb, ha a turmixolás végén 0.5 dl málnaszörpöt is belekeverünk.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2016. júl. 26. 18:27
A görögdinnye granita elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.