Kávés granita recept

1/2 liter erős fekete kávé
2 nagy ek. cukor
fél citrom leve
tejszínhab
A Kávés granita elkészítési módja:
Lefőzünk fél liter jó erős kávét, beleöntjük egy lábasba, és a cukorral összeforraljuk. Egy pici citromlevet bele csarunk, az egészet egy nagyobb nem túl mély edénybe öntjük, amiben jól elterülhet a kávé (így gyorsabban megfagy majd). Az edényt a mélyhűtőbe tesszük. 45 perc elteltével egy villa segítségével a már megfagyott részeket összekeverjük a folyadékkal. Fél óránként újra kivéve mindig átkapargatjuk és ezt addig ismételjük, míg az egész megfagy. A gyakori kapargatásnak köszönhetően az egészen jégkása szerű granitát kis poharakba kanalazzuk és egy kanál frissen felvert tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2015. aug. 14. 13:09
A kávés granita elkészítési módja és hozzávalói.